Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Webbkamera till linux

Ok, Jag ska dock inte installera ännu. Men jag tänker göra sen. Jag har tänkt att skaffa mig en webbakmera och använda i linux. Min plan är att leta upp någon som jag vet fungerar med drivrutiner och sedan installera den och använda den. Någon som kan rekommendera någon kamera som den vet ska fungera? Samt några bra länkar? Har tänkt att handla på webhallen imorgon på sveavägen så den får helst finnas i butik där.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

pbs bild

Kameror som stöds av drivrutinen Gspca: http://mxhaard.free.fr/spca5xx.html

etuxias bild

Har tittat en massa där men hittar inte motsvarande på webhallen vilket irriterar mig. Har kommit fram till att jag bör köra gspcav1 som drivrutin

 

---

"Kom igen, linuxpingviner är söta, försök göra en söt windowslogga att hänga på väskan."

abergmans bild

jag kör med logitech quickcam express, dock så måste man kompilera driven som en kernelmodul själv, men det finns ett installationsprogram för det.

Här finns den:

http://files.abergman.net/qc-usb-messenger-1.7.tar.gz
-----------
www.abergman.net - It moves, compile it!

Gentoo Linux