Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Bluetooth, erfarenheter?

Jag kör openSUSE 10.3 och har upptäckt en del skumma saker. I GNOME (som jag vanligtvis använder) har jag enorma problem med att få igång Bluetooth mellan min laptop och min mobiltelefon. När jag väl lyckats fungerar det - den dagen. Så jag fick för mig att installera KDE och döm av min förvåning hur mycket enklare det var att hantera Bluetooth-enheter i KDE.. Klicka på ikonen nere vid klockan och den hittar alla enheter som finns inom räckhåll.. Sen var det bara att gå vidare därifrån.

Finns det något enkelt sätt att göra samma sak i GNOME som i KDE? Hur fungerar Bluetooth i Ubuntu/GNOME?

Anledningen till att jag frågar är att jag tycker det är onödigt krångligt år 2007 att överföra en bild från mobilen till datorn. Något som i t.ex. Windows går mycket smärtfritt.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Marcuss bild

Enkel lösning är väll att köra KDE?

ein.anderssons bild

Fungerar utmärkt i Ubutunu/Gnome
Min tjej fick min usb-dongle av mig när jag fick nylaptop och när hon stoppa in den döck det upp en ikon precis brevid klockan. Hon klarde till och med av att göra att själv utan att fråga mig en enda gång.

Har inte använt det själv så jag vet inte exakt hur det fungerar. Men inte svårare än att klicka på den blåa ikonen och välja nått.

-
Linuxportalen.se mitt hem, mitt liv, min värld.

Denna text får användas enligt CCommons BY-ND 2.5 med undantag från att den inte får kopieras, sändas eller distribueras utan att informera mig

abergmans bild

Jag styrker eins påstående, jag körde med ubuntu, dongel och gnome, det funkade utan problem, riktigt smidigt.
-----------
www.abergman.net - It moves, compile it!

Gentoo Linux

 

 

tux-svens bild

Det går väl att installera det i Gnome åxå även om det är ett KDE-program? Jag har i alla fall kört Gnome-program i KDE.
Men jag håller med Marcus att du kan köra KDE ett tag för att få lite erfarenhet av denna förträffliga skrivbordsmiljö åxå...Wink
---------------------------------------------------------------------------
ODF är den enda ISO-certifierade dokumentstandarden idag - Sprid ODF genom att konsekvent använda dig av ODF. Våga vägra MS-format!

---

Windows are for houses, Linux is for computers!