Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

jb: En vanlig dag

- Fan Linux är ju skit, man måste installera en massa codecs och sånt innan man kan använda det.

- Hur spelar du upp en XviD-film i Windows? Kommer det stöd för det direkt efter att du installerat Windows?

- Nja, men iaf..

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

cryingfreemans bild

Ja jäklar... Smile Nu har inte jag använt Windows på ett antal år, men är det inte ganska mycket som man måste ordna innan systemet är operationsdugligt?

_______________________________________

linuxnyheter.se

evil_pirates bild

Den längsta tid det tagit för mig att få iordning ett system i Linux men tid i pakethantering och eventuell uppdatering har varit 50-60 minuter. Med undantag för dom sourcedistar jag testat.
-
Vid omformatering av en Windowsdator så har jag sällan kommit under 3 timmar. Först skall windows in, sen skall man köra Windows Update med tillhörande omstarter. Sen skall man installera varje enskilt applikation som man behöver. Detta inkluderar säkerhetsapplikationer som en winanvändare måste ha.
-
Det mesta som behövs göras i Debian som jag kör borde dom flesta klara av. Det enda som varit krångligt har varit det trådlösa nätverket. Resten fixar man ganska snabbt och enkelt Wink

polters bild

Precis. Många glömmer bort att man måste surfa till Codecs.com och ladda ner K-Lite Mega Codec Pack för att få all den funktionalitet som man får via några klick i Synaptic eller Yast.

razorpacs bild

Sedan jag hittade VLC - Mediaspelare så har jag inte använt annat i XP
Enligt min åsikt så är XP en färskvara då man får ominstallera XP efter rensat partionen typ minst 2 gånger om året
det för att bli av med all malware och skit som Microsofts operativsystem råkar vara utmärkta på att samla på sig.

VLC är som sagt en videospelare som spelar alla format utan behovet att införskaffa codecs.

Är nystartad linuxanvändare som blev riktigt glad när jag såg att VLC fanns till Linux med.

Har dock inte fått undertexterna att fungera riktigt med VLC i linux men funkar utmärkt i XP. Men jag bryr mig inte om undertexterna, dom är bara i vägen. Smile

Kommentera gärna kommentaren.

MvH
Razorpac

uffe_nordholms bild

Jag skulle personligen inte vilja använda en Windows-burk som är kopplad till internet med mindre än att jag har brandvägg och virusskydd på den.
.
Men så är frågan också: hur mycket annat än Windows måste jag installera innan jag kan använda datorn på ett vettigt sätt? Det tog mig 2-3 timmar att installera openSuse 10,3 på en av mina burkar, vilket kan tyckas vara lång tid. Men är det så mycket snabbare med Windows? Installera Windows, installera Office-paketet, installera Photoshop, installera brandvägg, installera virusskydd... Och lägg till de omstarter som brukar krävas, så drar tiden säkert iväg där med.

elwiss bild

Ska man göra en clean instal av windows med alla updates, officepaket och småprogram som man behöver så tar det utan tvekan en dag.

nightfalls bild

Glöm inte bort alla drivrutiner som ska installeras, samt uppdateringar och ev. servicepack. Dessa brukar kräva en omstart för varje enskild komponent som installeras.

Sen kan man alltid slipstreama windows och därmed få ner installationstiden.

hoths bild

En kollega med Windows trodde inte han behövde brandvägg, "Han hade ju bara modem.". En dag visade det sig att han hade fel och systemet blev infekterat. Därefter gick det inte att installera systemet, ansluta till Microsofts uppdateringstjänst och virus-uppdateringen innan han blev infekterad IGEN! Till sist så lärde han sig att aldrig koppla upp sig utan brandvägg.

 
----
Kom ihåg; 2007 blir det år då Linux slår igenom på allvar.

----
Linux växer snabbast!

polters bild

Ja fy tusan. Jag gav mig på att installera Windows XP SP1 på några datorer på morsans jobb, och jäklar.. Först tankade den ner alla uppdateringar. "Jaha, tänkte jag.. detta tar ju en jävla tid men nu får jag i alla fall SP2", NEJ! Efter att ha suttit 45 minuter med uppdaterande så får jag ett meddelande om att jag borde uppgradera till SP2.. ytterligare en timme... sen kommer det dessutom en massa uppdateringar till SP2.. man blir sååååå trött.

Marcuss bild

hm. de e väll nästan samma om du kör på dapper idag? 15 kernel updates osv.

lundatoks bild

Behöver man starta om Linux efter varje uppdatering, har jag missat nått?
--
MöLUG - Blog

hoths bild

Ja, efter varje kernel-uppdatering så måste man boota om även Linux.

 
----
Kom ihåg; 2007 blir det år då Linux slår igenom på allvar.

----
Linux växer snabbast!