Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Linux och Linuxportalen förändrade mitt liv!

För några år sedan bestämde jag mig för att gå över till Linux. Efter en del sökande på nätet råkade jag komma i kontakt med Jonas här på LP. Jonas sålde en Suse 10.0-box till mig och välkomnade mig till LP.
Efter installation blev det en del frågor som många av er hjälpte mig att lösa. Det enda problemet jag har just nu är att jag måste sätta på datorn med hjälp av skruvmejsel, on/off knappen har sagt upp sig. Mycket har jag lärt mig men mycket återstår att lära. Nu har jag OpenSuse 10.3 i datorn. Vi har aldrig ångrat att vi gick över till Suselinux och vi trivs mycket bra med den alla tre. En sak som står högt på önskelistan är någon linuxdist på USB-sticka att kunna användas i skolan.
En del diskussioner som förekommit här på LP har väl inte varit riktigt trevliga, men vanligen tycker jag nog att de flesta verkar vara måna om att hålla en trevlig och vänskaplig ton. Detta är därför en portal att rekommendera till alla som är nyfikna på och/eller vill testa linux.
Idag lever vi alltså ett liv med enbart Suselinux i datorn. Till nyår kommer mina döttrar (10 och 13 år gamla), hundar och hästar att flytta från södra Halland till "Norrland". Ni kanske undrar varför....? Tja lite fantasi får ni ha själva! Men tjejerna och jag önskar er alla en riktigt god jul och gott nytt år!

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

JanPihlgrens bild

En sak som står högt på önskelistan är någon linuxdist på USB-sticka att kunna användas i skolan.

Mandriva har idag släpt Mandriva 2008.0 på en 4GB USB-sticka för 79 euro.
http://store.mandriva.com/

jontes bild

Låter spännande.. Kul avitar du har föresten Wink
Norrland.. !! Tja allt är bättre än skånelandet!

-------------------------------------
Allt söder om dalälven kallas för skåne Wink

-> Allt söder om dalälven kallas för skåne Wink

jontes bild

Falun å det är jag som skyldig.. jb har ju varit i Norrland(Hofors(skrattar)).. Ja vi kommer att få 3 hundar 40-60kg, Döttrar å hästar samt ett hushåll där Ms är närapå bannat.. Det blir förutom(Min Exchange server) burkar till samtliga å Tv(även via burken).

-------------------------------------
Allt söder om dalälven kallas för skåne Wink

-> Allt söder om dalälven kallas för skåne Wink

Själv har jag kört slax på en 256mb sticka väldigt länge och det har fungerat utmärkt för mig.

iaidokas bild

Puppy Linux, Damn Small Linux.

 
Test.

Test.

extons bild


Ett gratisalternativ till Mandriva är EXTON-USB. Alla ändringar av systemet sparas direkt till/på stickan. Läs mera HÄR. Dessutom kan jag nämna att alla mina fem Puppy-varianter lätt kan installeras till sticka. (På "köpet" får du ett supersnabbt linuxsystem).

LINUX.EXTON.NET

desirees bild

Tack Exton Du är en god källa till både kunskap om olika linuxdistar och goda möjligheter att testa dem. Jag har faktiskt hämtat en puppylinux från Din sida Smile
Nu blir det inget datorgmeckande mer förrän efter flytten. Jag kommer absolut testa Din Exton-USB!

Désirée
ingen kan allt men alla kan något

Désirée ingen kan allt men alla kan något