Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Moderna anonyma hjältar

Känner du till Mattias Wadenstein? Mattias är en av alla dessa hjältar som gör fri programvara bättre i det dolda. Mattias har tillsammans med sina vänner på Academic Computer Club på Umeå Universitet skeppat 100 000 Ubuntu-cd-skivor, nej det räcker inte flera hundratusen Ubuntu Breezy till oss svenska krävande Ubunties.

Vi kan tacka Umeå Universitet, Sunet och HP för grejerna och bandbredden, men det är Mattias och grabbarna som gör jobbet.

Vad kan man säga? Tack!

Läs mer http://ubuntulinux.se/node/911

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Oscars bild

Sen ska vi inte heller glömma att Umeå ACC även hostar GNOME-projektet, och mycket, mycket mer!

Tack! Smile

aws bild

Det är riktigt, inspirationen till artikeln kom dock från att Ubuntu var utmaningen att hosta med tanke på det enorma intresse de cd-skivorna fått.

Firefox, Gnome etc verkar inte alls varit samma utmaning att erbjuda. Men glädjen och nyttan för fri programvara i stort är givetvis respektingivande även för dessa.