Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Problem med WoW i Opensuse 10.3

Hej
Tänkte ja skulle ta en paus från Ubuntu ett tag tills de fixat suspend/hibernate problemet. Jag installerade Opensuse 10.3 och de gick väl hyffsat bra.
Problemet kom nu när ja skulle installera World of Warcraft. Jag kopierade över hela mappen som jag gjort tidigare utan problem till .wine mappen under Program files. Gjorde sen de nödvändiga Wine inställningarna, men skiten funkar inte

Datorn hänger upp sig nästan helt när jag startade spelet.

se nedan text jag fick i consolen:

wine /home/flodis/.wine/drive_c/Program\ Files/World\ of\ Warcraft/WoW.exe -opengl
fixme:advapi:SetSecurityInfo stub
fixme:win:EnumDisplayDevicesW ((null),0,0x33ed84,0x00000000), stub!
fixme:win:EnumDisplayDevicesW ((null),0,0x33ecac,0x00000000), stub!
fixme:win:EnumDisplayDevicesW ((null),0,0x33f2a8,0x00000000), stub!
fixme:win:EnumDisplayDevicesW ((null),0,0x33f40c,0x00000000), stub!
fixme:win:EnumDisplayDevicesW ((null),0,0x33f588,0x00000000), stub!
fixme:win:EnumDisplayDevicesW ((null),0,0x33f580,0x00000000), stub!
fixme:win:EnumDisplayDevicesW ((null),0,0x33f508,0x00000000), stub!
fixme:win:EnumDisplayDevicesW ((null),0,0x33f4f8,0x00000000), stub!
fixme:system:SystemParametersInfoW Unimplemented action: 113 (SPI_SETMOUSESPEED)
fixme:win:EnumDisplayDevicesW ((null),0,0x33efe0,0x00000000), stub!
fixme:win:EnumDisplayDevicesW ((null),0,0x33f124,0x00000000), stub!
fixme:system:SystemParametersInfoW Unimplemented action: 113 (SPI_SETMOUSESPEED)
fixme:wininet:InternetSetOptionW Option INTERNET_OPTION_CONNECT_TIMEOUT (5000): STUB
fixme:wininet:InternetSetOptionW INTERNET_OPTION_SEND/RECEIVE_TIMEOUT not supported on protocol 4
fixme:wininet:InternetSetOptionW Option INTERNET_OPTION_CONNECT_TIMEOUT (5000): STUB
fixme:wininet:InternetSetOptionW INTERNET_OPTION_SEND/RECEIVE_TIMEOUT not supported on protocol 4
fixme:reg:GetNativeSystemInfo (0x374029c4) using GetSystemInfo()
fixme:process:IsWow64Process (0xffffffff 0x7cf876b4) stub!
fixme:wininet:InternetSetOptionW Option INTERNET_OPTION_CONTEXT_VALUE; STUB
fixme:wininet:InternetSetOptionW Option INTERNET_OPTION_CONTEXT_VALUE; STUB
*********************************WARN_ONCE*********************************
File r300_render.c function r300Fallback line 469
Software fallback:ctx->Multisample.Enabled
***************************************************************************

Vet ej om det har att göra med mitt grafikkort, ett ATi x600 mobility. Opensuse hittade det automatiskt och 3D är aktiverat.
Nån som vet?

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

polters bild

Det du skulle ha gjort är att kopiera över hela Wine-mappen. Det är inte omöjligt att det låg drivare i system32 eller vad den mappen nu heter. Det är bara att gör om, i värsta fall ominstallera WOW.

flodiss bild

Allt som finns i min WoW-mapp funkar bra. Testade det på en Windows maskin och det funkade. Det skulle oxå funka om jag gick tillbaka till Ubuntu, men det vill ja inte nu.
Jag kör samma Wine version oxå som på Ubuntu. Jag kollade lite på att uppdatera grafikskortsdrivrutinen, men det verkade vara svårare än ja trodde.
Körde fast direkt. Googlade, men alla howtos ja hittade funkade inte

- f l o d i s -
'embrace the inevitable'

- f l o d i s -
'embrace the inevitable'