Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

abergman.se erbjuder webtjänster baserade på Drupal

abergman.se erbjuder för närvarande ett paket, det såkallade "Drupalpaktet" som är inriktat mot alla som behöver ett enkelt, kraftfullt och flexibelt CMS. Det passar utmärkt som hemsida för föreningen och det lilla företaget, eller kanske som intranät på det stora företaget?

Drupals storhet ligger i dess flexibilitet, detta tackvare att det är uppbyggt på moduler och har en stor utvecklarcommunity.

Läs mer på www.abergman.se

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

evil_pirates bild

Gratisreklam för eget företag tillåtet på LP? Borde man inte köpa bannerplats?

kimjohanssons bild

Jag ser inget problem i denna postning. Hade Abergman skickat ut en pressrelease så hade den blivit publicerad här. Att ett företag börjar leverera tjänster baserat på OSS är lika mycket en Linux-relaterad nyhet oavsett vilket företag som gör det.

Hur många ropade "Åh nej, inte gratisreklam!!!" När det var nyheter om att DELL levererade ubuntu-boxar?Lasps bild

Jag är emot nästan all reklam, men var går gränsen mellan det säljande och det informativa?
Men när man inte kan stava "rekomenderar TriNix AB" så faller reklamdelen bort och man kanske bara blir nyfiken på "såkallade "Drupalpaktet" "

jonasbjorks bild

abergman har mitt fulla stöd i denna postning. När man postar på LP får man läsa en text ovanför textrutan där det står "Även budskap med kommersiell innebörd kan raderas." . Vi har alltså rätt att radera sådana här inlägg. Men det gör vi inte om postaren har frågat först, vilket abergman har gjort. Då är det OK.

--
In the dark you can't see shiny cars.
Jonas Björk - www.jonasbjork.net

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

nikkens bild

Jag ser inget problem med detta då jag tycker att "Linux företag" behöver all hjälp dem kan få för att slå sig in på marknaden.

Nikken, The One And Only!

Nikken, The One And Only!

mindlights bild

Det är alltid lika kul att se dessa inlägg som satsar på att ifrågasätta riktigheten i att Linuxportalen förmedlar information / reklam om tjänster runt OSS.
.
Med folk som er (ni som gnäller om abergmans inlägg) så hade vi suttit som ett land levandes på sina naturtillgångar endast. LM Ericsson (och därigenom Ericsson och SonyEricsson) hade aldrig existerat.
ABBA hade på sin höjd lyckats hålla sig kvar på svensktoppen och kanske kanske vunnit eurovisionsschlagerfestivalen... men där hade det definitivt tagit stopp utan Stickan Andersson.
Utan Gideon Sundback hade du troligtvis fortfarande fått knäppa byxorna med knappar.
Listan kan göras lång med likadana svenskar och det alla dessa svenskar har gemensamt är speciellt en sak:
.
De är entrepenörer.
.
Jag betackar mig för folks avundsjuka och ständiga ifrågasättande av entrepenörer som faktiskt försöker göra något åt Microsofts totala dominans inom IT.
Det är inte en lösning att sitta hemma om tycka en massa och veta-bäst.
Det är inte en lösning att sprida Linux till folk där hemma om inte Handelsbanken m fl inte vågar satsa på Linux.
.
Jag hoppas fortfarande att vissa tomtar här ska fatta det Bill Gates fattade på 80-talet: Det är pengar som får hjulen att snurra. Säljs det inte så står det stilla. Punkt.
.
...eller som en av mina nära vänner som blev mångmiljonär vid millenniskiftet sa: Det viktiga är inte att du hela tiden har rätt kurs. Det viktiga är att du aldrig står stilla. Ändra kursen kan du göra när som men har du ingen fart kan du styra hur mycket du vill. Du kommer aldrig mot ditt mål då.

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...

alberts bild

Klart det är bra med F/OSS-relaterade tjänster. Men jag förstår om folk stör sig på att nyheten faktiskt liknar reklam. Den kunde ha skrivits lite snyggare och ändå fört fram samma budskap. Ja ja, vi är ju Linuxanvändare och inte marketingproffs. Ha lite överseende.

snikers bild

Jag håller med, visserligen är det fint med företag som bygger sina utbud på open source. Men fortfarande. Är detta en portal rörande linux och fri programvara, eller en reklamportal?

Edit: Ett tips är ju att pilla vhosts i apache och inte köra hela websidan via en "forward" och därmed köra hela sidan i en frame.

evil_pirates bild

När var Dells VD inne här och postade sådana nyheter?

pluns bild

Jo jag vet inte om vi förflyttats till Debians forum Smile

Det finns ett fåtal djärva konsulter i Sverige som försöker sälja
OpenSource tjönster dvs kunnandet om hur man sätter upp en fri mjukvara.

Dessa i mitt tycke hjältar som försöker bryta den i det närmaste 100% MS-Kista-konsnylt sfären får i det närmaste sitta och skämmas i ett hörn för sina ideer.

Det kommer alltid upp någon "fundamentalist" som ska tjafsa om att
man kan "pillra" själv med garderobsburken, uselt...

abergmans bild

Vem har sagt att jag inte planerar att köpa bannerplats?

-----------
www.abergman.se - Webtjänster för privatpersoner, småföretag och föreningar.

 

 

abergmans bild

Jag ser inget som helst fel i att jag rekomenderar ett företag som jag känner att jag litar på. Eftersom jag själv inte kan erbjuda webhosting så finns det ett intresse från min sida att kunna erbjuda mina kunder en helhetslösning. Sen att det gynnar andra OSS/småföretag ser jag bara som en fördel. Mitt mål och ambition är att använda underleverantörer som använder OSS och som jobbar för det. Om du har några problem med det så ska jag gärna ta den diskussionen i ett forum och inte som kommentar på en nyhet.
-----------
www.abergman.se - Webtjänster för privatpersoner, småföretag och föreningar.

 

 

evil_pirates bild

Ytterligare ett inlägg från dig som visar hur det står till uppe på loftet. Mitt ifrågasättande har inget med det som du nämner utan med att företag skall försöka stödja portalen genom att köpa bannerplats istället för att utnyttja nyhetsfunktionen. Jag är själv entreprenör...
-
Det framgick förövrigt inte att abergman pratat med jonas innan....

evil_pirates bild

Jo, det är kul, fler företag som fokuserar på öppen källkod behövs. Inom webtjänster, support etc. Jag hoppas det går bra för honom trots sin lilla tjuvreklam. Wink

abergmans bild

jag kör inte servern själv. och kan därför inte pilla med vhosts:) sen så har jag några andra projekt liggande på den servern och vill inte ha en url som är flera mil lång.
-----------
www.abergman.se - Webtjänster för privatpersoner, småföretag och föreningar.

 

 

abergmans bild

Ställer du samma fråga när man rapporterar om Asus eeePC eller när man skriver om Dells ubuntu-datorer?
-----------
www.abergman.se - Webtjänster för privatpersoner, småföretag och föreningar.

 

 

Lasps bild

Vad jag ville visa på var språkbruket!
Ett antal felstavningar som sätter ner informationsvärdet. Wink

mindlights bild

För det första så handlar inte allt här i världen om dig.
Mitt inlägg nämner inte dig vid namn även om du tycks tro det.
"Gratisreklam för eget företag tillåtet på LP? Borde man inte köpa bannerplats?"
Det hade kunnat räcka med ett "ABergman, om du ska synas och stödja LP mer kan du ju köpa bannerplats" men varför framstå som postiv när man kan ifrågasätta?
Jag upprepar:
"Gratisreklam för eget företag tillåtet på LP?"
Helt onödigt om det inte bara var så att du ville ifrågasätta ABergmans nyhet / information.
Sen passar du på att fylla i med "Det framgick förövrigt inte att abergman pratat med jonas innan...."
Ja men DÅ är ju frågan om gratisreklam inte legitim helt plötsligt?
Slutade du undra om gratisreklam på Linuxportalen bara för att Jonas sa att ABergman fick lov att göra det?
.
Mitt inlägg, vilket du inte tycks kunna läsa dig till(?), handlar om en del personer (Ja, du var fortfarande inte namngiven) på Linuxportalen som inte förstår vad entrepenörer har för funktion i en någorlunda väl fungerande ekonomi och att om ekonomin ska fungera så måste tjänster säljas och köpas.
Om de tjänsterna marknadsförs så köps inte heller de tjänsterna.

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...

abergmans bild

Då ber jag så hemskt mycket om ursäkt, jag som missuppfattade dig. det blir lätt fel när man inte har hunnit korrigera det.
-----------
www.abergman.se - Webtjänster för privatpersoner, småföretag och föreningar.

 

 

snikers bild

Dedära var nog lite klumpigt formulerat av mig. Vad jag reagerade på var att nyheten var i princip direkt utformad som ett reklamblad medans nyheterna rörande ubuntu etc har varit formulerade som nyheter, som visserligen kombinerats med en form av smygreklam. Då är det ofta en artikel om hur Dell börjar sälja ubuntudatorer och hur detta kanske påverkar användandet av GNU/Linux hos användaren och då även väcker tankar. Men som sagt, vad jag reagerade på var att denna nyheten mer såg ut som en av alla dessa helsidesannonser man ser då man bläddrar i en tidning. Det kändes inte riktigt som en nyhet om att det öppna ett nytt företag som sysslar med öppen källkod, utan ren och skär reklamannons. Men jag antar att jag inte skall uttala mig om det förens jag börjat klaga på den andra reklamen också. Smile

Lasps bild

alltmer finns att läsa
http://www.idg.se/2.1085/1.135393
Lars Danielsson var förövrigt med på konferensen i Göteborg.