Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

rf: Länge sedan jag bloggade

Jag är en av dom där människorna som läser vansinnigt många bloggar, som andra människor skriver, men sällan plitar ner någon själv. I och för sig skriver jag en massa andra texter i diverse sammanhang, fast sällan något som uttrycker något personligt.

Det har varit en jobbig höst. Flera gånger har jag varit arg på mitt linux. Faktiskt skrikit "leksaksoperativ" högt flera gånger. Jag kör MacOSX som mitt huvudsakliga operativsystem, men har viss förkärlek till linux om man får säga så. Jag har kommit på mig själv med att bli lite arg på linuxmänniskor också, för att dom är säkra på att det är klart för den vanlige användarens skrivbord, något jag inte tror riktigt ännu, även om det har kommit en god bit på väg.

Många av de brister som vanliga användare hittar i linuxbaserade system är inte själva linuxets fel egentligen, utan ligger nog mer i de stängda standarder som ännu ligger och skräpar ute på nätet och där utvecklingen för linux fått stå tillbaka flera versioner för att få ut windows och macversioner. Fast ändå tror jag på det här systemet, linux alltså. Det har jag gjort sedan 1997 och ser man över åren så visst har vi kommit långt. Alla har hjälpt till att dra sitt lilla strå till stacken.

Något mer som retat mig i alla år är alla dessa människor som när jag vill ha hjälp med min distribution talar om att jag ska välja dennes istället för det löser alla problem. På sätt och vis kan jag tycka att det är synd att inte alla "linuxar" ser likadana ut i systemet, jag menar vad gäller startande av tjänster m m. Det skulle underlätta spridning och portningar tror jag.

Tror jag har gnällt nog nu. Det känns i alla fall lite lättare.

För att avsluta det här lite mer positivt så vill jag passa på att tacka Jonas Björk m fl som gör ett otroligt jobb för att sprida det fria till flertalet..

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

jonasbjorks bild

Det är svårt att gilla Linux efter att man kört MacOSX ett tag. Jag hade själv en Powerbook G4 under två år och älskade den. Tänkte att det är så här jag vill att Linux skall vara. Jag var tvungen att sälja min Powerbook, jag höll på att tappa tron på Linux :/

--
In the dark you can't see shiny cars.
Jonas Björk - www.jonasbjork.net

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .