Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Spel, spel, spel

10 fria 3D-spel för Linux
Myten att det inte finns häftiga 3d-spel på Linux kan vi slå ett rejält hål på. Här får ni en lista på hela tio stycken häftiga och fria 3d-spel som fungerar under din favoritplattform.

 
Läs mer på
http://linuxworld.idg.se/2.1014/1.135543

 
Game on för öppen källkod
Ett argument för att inte köra Linux på skrivbordet har varit att det inte existerar några spel på Linuxplattformen. Ingenting kan vara mer fel och av det faktum startar nu TechWorld Open Source temasidan "Spel för Linux" där du kan läsa om alla nyheter som rör spelutvecklingen på Linux.
 
Läs mer på
http://linuxworld.idg.se/2.1014/1.135637

 
Dagens GNU-klapp: OpenArena
Är du för gammal för TuxMath och du tycker att TuxRacer var alldeles för mesigt? Då ska du installera dagens GNU-klapp istället. OpenArena är en fri version av Quake III och bygger på Ids ursprungliga Tech3-motor som är öppen källkod.
 
Läs mer på
http://linuxworld.idg.se/2.1014/1.135496

 
----
Kom ihåg; 2007 blir det år då Linux slår igenom på allvar.