Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Everex utmanar Asusteks bärbara Linuxdator

ULTRAPORTABLA LINUXDATORER KOMMER PÅ MODET
Everex har bekräftat att de kommer att skeppa en ultraportabel bärbar Linuxdator under nästa år. Everex utmanar därmed Asusteks EeePC på marknaden för Linuxbaserade ultraportabla.

 
Läs mer på
http://linuxworld.idg.se/2.1014/1.135788

 
----
Kom ihåg; 2007 blir det år då Linux slår igenom på allvar.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

hoths bild

Detta lovar att bli spännande! Både Everex och EEEpc skall sälja ultraportabla datorer med Linux och räknar med att sälja miljoner enheter, vardera. Lyckas det så innebär det nog Linux stora genombrott. Ja, vi får väl se vad som händer.

 
Läs mer på
http://linuxworld.idg.se/2.1014/1.134589

 
----
Kom ihåg; 2007 blir det år då Linux slår igenom på allvar.

----
Linux växer snabbast!

polters bild

Jag ställer mig frågande till vem som köper en sådan dator. De som redan är Linux-frälsta? Människor gillar inte förändring.
Det stora tillfället är för oss Linux-geeks att ha råd att köpa en sådan dator till mamma/pappa/dottern/sonen osv. Så jag tror vi är målgrupp nummer ett.

Edit: Jag kan tänka mig att många av de som har det lite sämre ställt i USA kan vara en målgrupp för sådana datorer. De som behöver en dator för att starta upp företag, skriva arbetsansökningar, till barnens skolarbete osv.. ok.

zoooundss bild

Tycker dne är för dyr...

$240 blev ju 3 649,95 kr

Vad blir då inte $400?

kimjohanssons bild

Kort fråga. Vad händer med din signatur efter nyår?


hoths bild

Om visst bolag redan har 100% av tillgänglig marknad så får de svårt att växa ytterligare. Men, det kan paradoxalt vara en fördel för andra OS. Har du redan en dator med det dominerande OSet så kan man chansa och testa en dator med annat OS, som en andra dator till familjen. Därför tror jag att detta kan vara en stor chans för ett genombrott. Sedan skall man ju inte förakta just det faktum att den är billigare. Bara det lockar säkert en hel del och inte bara Linux-geeks.
Men, det är ju bara vad jag tror. Vi får väl se vad som händer i verkligheten.

 
----
Kom ihåg; 2007 blir det år då Linux slår igenom på allvar.

----
Linux växer snabbast!

jonasbjorks bild

Den ändras nog till "Minns ni? 2007 var året Linux slog igenom på allvar." Smile

--
In the dark you can't see shiny cars.
Jonas Björk - www.jonasbjork.net

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

hoths bild

Borde kanske lärt mig av Nostradamus; att komma med förutsägelser som kan tolkas på vilket sätt och vilken given tid som helst... Wink

 
Enligt tillgänglig nätstatistik, som rapporterats här, så har Linux marknadsandel ökat med 100% under året. Det är väl ett genombrott, sort of? Nu hela 0,8% marknadandel, nej men okej då. När marknadsandelen har ökat till flera procentandelar, kanske i nivå med Macens nivå av idag. Då är jag beredd att verkligen utropa ett genombrott. Men det kan ju inträffa nästa år om företagen för ultraportabla datorer får rätt och lyckas sälja enligt sina förhoppningar.

 
Jag får nog välja en mer ödmjuk signatur nästa år, tror jag.

 
----
Kom ihåg; 2007 blir det år då Linux slår igenom på allvar.

----
Linux växer snabbast!