Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Varning för Mölug-pizza !!!

Jag vill å det bestämdaste avråda alla från att delta i Mölugs onsdagspizza imorgon. Många tror säkert att det är någon slags trevlig, halvnerdig tillställning där man kan hämta in i smältost vad man saknar i C++ eller få tips om hur man odlar sitt eget Linuxskägg öppet och fritt... men sanningen är så mycket mer skrämmande och jag känner att det är mitt ansvar och yttermera min absoluta plikt att redogöra för vad som utspelas på dessa möten på det att unga, formbara människor må hålla sund distans och inte dras in i den malström av baconpizza och tjeckisk öl som kan driva den mest proprietära människa open source.
 
Det var onsdag. Klockan var omkring 18:30 och det var jämn vecka när jag slog upp dörrarna till La Trattoria. En doft av ugnsgräddad hushållsost och konserverade champinjoner slog emot mig. Bland de nattens olycksbarn som satt uppflugna på barstolar och gråtmilt petade bland ölvåt växel på bardisken eller de tragiska skepnader nedklämda i galonsoffor iklädda det senaste från Röda Korset eller Emmaus lyckades jag strax identifiera tre individer som något tycktes skilja sig från mängden - det var dHolm, Kristian och Lundatok.
 
Min första fråga efter jag slagit mig ned vid deras bord gällde onsdagarna... varför just onsdagar och varför jämna veckor?
Det visade sig handla om att ordet ”onsdag” består av 6 bokstäver varav 2 är vokaler och 4 konsonanter. Så fortsatte resonemanget i någon historia om ”perfekta tal”... och Euklides var inblandad på något vis. Det var rätt osammanhängande alltsammans men efter vad som framgick så bodde de alla tre på La Trattoria och livnärde sig på småmynt de hittade under soffkuddar.
 
Jag slutade lyssna men märkte efter en stund att Kristian var frånvarande. Jag hittade honom sniffande på jäsröret till den damejeanne Mölug hade satt för att fira att Richard Stallman reversed-enginerat källkoden till sin HP-räknare och nu kunde använda omvänd polsk notation utan att stöta sig med Vatikanen.
 
Lundatok tog sig för att bränna av en raket (oklart i vilket syfte) och när röken hade lagt sig var det dags för levande charader.
Dholm äntrade scenen iklädd bäverpäls och fjunmustasch.
Det var först när han började peka på bilder av rika och intelligenta människor han kände eller var släkt med jag förstod att svaret var mindlight.
 
Med högsta vinsten (en annanas) raglade jag hem kring kvart över fyra. Och det är där jag vill varna för dessa träffar... det är inte roligt att frampå morgonkvisten sitta på Pågatåget från Malmö med en annanas i famnen.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

kimjohanssons bild

Kristians bild

*LOL* tårarna flödar av skratt

----------------------------------
MÖLUG

---------------------------------------