Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

dotProject

Började titta på dotProject i veckan och tycker det är ett riktigt bra projekthanteringssystem. Har iofs varit lite buggar som jag behöver titta närmare på men det är inte så farligt.

Dock har jag ett problem som jag inte lyckats lösa. Och det är att få till svenskt stöd. Jag har laddat ner svenska filer och sen lagt in det under locales. Sen när jag skall välja svenskt språk så händer inget.

SystemAdmin -> Systemconfiguration -> Hostlocale = "sv"

SystemAdmin -> Default User Preferenses -> Locale : Där finns bara olika varianter av engelska. Svenska finns inte med som alternativ.

Någon som har koll på hur detta fungerar? Vad jag behöver göra utöver att hämta och lägga in "sv" katalogen i locales på servern?

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

swetuxs bild

Är också nyfiken på vad folk har gjort med valuta m.m. för att anpassa allt för svenska. Driver man företag så vill man ju att allt skall vara anpassat för den svenska marknaden Wink

lundatoks bild

Hej!

Jättekul att fler hittar dotProject!

Här är lite noteringar från min installation!

http://origami.nu/blog/index.php/2006/08/07/dotproject-pa-svenska/

I övrigt så får man installera ett språkpaket som går att ladda ner från deras hemsida!

--
MöLUG - Blog

swetuxs bild

Har fått in så jag kan välja svenska som språk, dock verkar det som språkfilerna inte är färdiga. Flera knappar, länkar osv försvinner och är inte tillgängliga i svenskt läge. Fick göra en fullösning bara för att komma åt där man valde språk för att få tillbaka engelska.
-
Fick ta fram källkoden i webbläsaren och leta reda på länken som tar en till sidan där man redigerar språk, tema osv. Sen klistra in den delen i adressfältet. Därefter så kunde jag se allt igen.
-
Kommer köra engelska just nu, med stöd för svensk valuta. Får antagligen gräva i språkfilerna själv så att jag vet att allt är ordentligt. Tänker ju fortsätta med dotProject. Smile

swetuxs bild

Jo, jag plockade ner språkfil samtidigt som jag tog ner flera moduler från sourceforgesidan. dotProjekt har ju en speciell sida på sourceforge där man kan hämta språkfiler och moduler.
Jag plockade ner språkfilen och modulerna och packade upp dessa på datorn. Sen tanka jag upp katalogerna på sina platser på servern.

lundatoks bild

Har du ändrat din användares locale?

--
MöLUG - Blog

swetuxs bild

Som jag skrev i ursprungsinlägget så finns inte svenska med där. I dropdownmenyn så finns det bara ett antal variationer av engelska Wink

swetuxs bild

Asch!!!
Det krävdes en så kallad windowshändelse. Omstart av systemet. I detta fallet så behövde jag logga ur och sen in igen för att svenska skulle komma fram.