Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Utbildningsmaterial!

Var med i en diskussion på IRC nyss där vi diskuterade tillgängligheten av utbildningsmaterial för OpenOffice och bristen av densamma. Det finns flertalet böcker att inhandla på exempelvis adlibris men dessa är på engelska. Bristen av utbildningsmaterial kan vara en av många orsaker till att openoffice (bland annat) kan ha svårt att slå igenom på skolor etc.

Förr så vet jag att Pagina och Studentlitteratur var öppna till att publicera böcker om någon tog på sig arbetet med att skriva eller översätta. Kanske detta är något som man skulle kolla upp?

Jag själv har lite ont om tid i dagsläget men det kanske finns nån där ute som vill översätta och bli riktigt duktig på OpenOffice? Eller nåt annat program som det finns engelska böcker för men inte svenska.

Första steget är i så fall att kontakta Pagina och Studentlitteratur och kolla om dom är intresserade av ett sådant projekt.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Kristians bild

Svenska Linuxföreningens ordförande Amelia Nilsson har skrivit en bok till kursen "Datorkunskap A" där OpenOffice ingår http://www.fritis.se/bok/datorkunskap

----------------------------------
MÖLUG

---------------------------------------

 

jonasbjorks bild

Precis vad jag tänkte föreslå Smile

--
In the dark you can't see shiny cars.
Jonas Björk - www.jonasbjork.net

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

evil_pirates bild

Och den finns i pappersformat och är tillgänglig för dom som inte känner till Fritis?

swetuxs bild

Schysst arbete med datorkunskap, dock vore det trevligt med en tryckt version med för oss om inte har dubbla skärmar.

jonasbjorks bild

Well, man kan ju se mörker i allt - eller hur piraten? Det finns många som känner till Fritis, eftersom både jag och Marcus Rejås gör reklam för projektet var vi än är. Vi jobbar på att färdigställa våra böcker och när de är "tillräckligt klara" skall de tryckas och komma ut i bokhandel. Men resan dit är lång. Varför tar du inte och hjälper till med böckerna? Allt finns under Free Documentation License och i "öppen källkod".

--
In the dark you can't see shiny cars.
Jonas Björk - www.jonasbjork.net

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .