Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

E-post, kalender och adressbok

Jag satt och pratade med en kompis idag och han frågade mig om det finns något bra e-post/adressbok/kalender open source-system. Han hade en del krav, så jag rekommenderade honom GroupWise från Novell, vilket skulle klara av att erbjuda honom det han efterfrågar. Men det skulle vara Open Source sa han. Så GroupWise gick inte hem.. Jag började fundera lite grann och kom fram till "det blir nog svårt". Så nu tänkte jag fråga er hur ni skulle löst det. Sammanfattning av hans krav:

* Komma åt e-posten, kalendern och adressboken via webben och MS Outlook.
* Samma e-post, adressbok och kalender på båda ställena.

Jag är inne lite på LDAP för adressboken, men hur löser man en kalender? E-posten kan ju köra IMAP naturligtvis. Finns det något sådant här paketerat? Var börjar man?

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

elwiss bild

Jag testade Zimbra för några år sedan. Hur det matchar din feature requests vet jag inte men jag gillade den skarpt.

iveqys bild

ska inte evolution klara det?