Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

gNewSense

Någon som testat/kör distributionen gNewSense? Finner denna distribution att vara väldigt intressant. Funderar på att köra den på en av mina datorer och se hur tillvaron blir av att köra denna distribution. Inga ickefria program, drivare etc. Är man van vid att kunna utnyttja det mesta på internet osv så kan ju tillvaron kanske bli rätt skrämmande. Eller?

Jag skulle i alla fall tycka det vore kul och se hur man klarar tillvaron med att enbart använda sig av "fria" program etc.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

polters bild

Det finns en hel del distar som är helt fria. BLAG är en rpm-dist som är helt fri. Även multimediadisten Dyne:Bolic är helt fri.. Det ska säkert gå bra. Det är mest grafikdrivare och en och annan multimedia-codec som är trevlig att ha tillgång till emellanåt.

Det mesta på internet.. ja du.. Flash kan vara lite problem. Du har ju Gnash, men det funkar inte alls till många saker. Sen när det gäller java så finns det ett projekt för att göra java helt fri.. är det det som heter IcedTea eller något sådant kanske?

JanPihlgrens bild

Jo. Jag har den installerad virtuellt.
Jag tycker den är intressant. Och den fungerar.
Dock ska man vara medveten om att dom bara har fria program, inga propitiära program levereras via deras leveransserver.

lokpests bild

Gobuntu kanske kan vara något?

Annars kan du ju titta här: http://www.gnu.org/links/links.html#FreeGNULinuxDistributions

swetuxs bild

Var inne där och intressant kanske Ututo eller GnuStep kan vara. Dyne:bolic har jag kört förr och den är helt ok. Deras sparasystem är lite knasigt dock.

swetuxs bild

Det var ju tanken lite med gNewSense att det bara är fria applikationer. Funderar på att bygga min server med enbart fria grejer. Vilket borde vara enkelt Wink

swetuxs bild

Tittar inte frivilligt på nåt som har med flash att göra. Så den biten känns inte som nåt problem. Värre är väl det med java, kör ju några fåtal javaapplikationer. Inget på webben kräver java av det jag använder dock