Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Mandriva Linux 2008 Spring Alpha 1 Barlia Släppt

I tider när man knappt tror att det finns annat än Ubuntu, OpenSUSE, PClinuxOS eller Mint så är det trevligt att se att även de andra användarvänliga distributionerna jobbar vidare. Nu har Mandriva Linux 2008 släppts i en alpha-version.

I denna ingår paket så som:

X.org 7.3, KDE 3.5.8, KDE 4.0 RC2 (i /contrib), GNOME 2.21, kernel 2.6.24, OpenOffice.org 2.3, nya NVIDIA och ATI slutna drivrutiner, PulseAudio som standard och mycket mer.

Trots att det är den första alpha-utgåvan så uppges den vara mycket stabil. Ett antal ivriga datanördar kommer nog göra sitt bästa för att motbevisa det påståendet. Man har hur som helst ändå avrått användarna från att använda det i sin produktionsmiljö.

Man är mycket angelägen om att testa ljudsystemet även om användarna välkomnas att lägga övriga bug-rapporter likaså.

Notisen:
http://club.mandriva.com/xwiki/bin/view/Main/20081Alpha1

Hämta ifrån:
http://wiki.mandriva.com/en/2008.1_Alpha_1#Availability

Mandriva var tidigare känd som Mandrake.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

dps bild

Testar bums!
Synd bara att hela Mandriva är så otroligt intriktad på att man ska köpa deras "club"-medlemskap. Sad

swetuxs bild

Trevligt, utan Mandriva så hade vi ju inte haft PCLinuxOS Wink

JanPihlgrens bild

Trevligt att det skrivs lite om Mandriva. Av någon anledning är det en dist som här i Sverige skrivs ganska lite om. Har själv använt Mandriva sedan version 8.
Mitt val av Mandriva var ursprungligen att det var den dist som var (och kanske fortfarande är) bäst/komplettast översatt till svenska.
Jag har varit medlem sedan jag började med Mandriva. Orsak: Jag vill bidra med något till det jobb som görs och jag kan inte bidra med arbete så då fick det bli i form av pekiniärt stöd.

Enligt min högst personliga uppfattning så har Mandriva en nackdel som, jag drabbats av ett par gånger genom åren, nämligen att uppgradera . En uppgradering har , för mig, medfört en hel del merarbete.
Däremot går en "clean" installation som smort, på mindre än en halv timme. Jag väntar tills Mandriva 2008.1 Beta kommer innan jag drar hem den och testar.

Kristians bild

Då stöttar du ju utvecklingen, vilket leder till att fler kan få betalt för att utveckla disten Smile

----------------------------------
MÖLUG

---------------------------------------

 

aarnes bild

Det kostar att producera en dist, och tänk om dom kunde få in mer pengar för att kunna avlöna fler som gör ett ännu bättre jobb, så fler kunde .... osv.

Bli inte en Arne!!

Bli inte en Arne!!

dps bild

Sant!
Upptäckte precis att Mandriva har ändrat till gratis medlemskap och bara har en komersiell version (powerpack).
Bra!