Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Vad är egentligen tillåtet och inte på Linuxportalen

Vid flera tillfällen har inlägg jag gjort raderats utan att jag kan hitta någon som helst hållbar anledning.
Visst inser jag att det ALLTID går att motivera ett avlägsnande av ett inlägg på något sätt - det är jag van vid från Ubuntu-se där detta sattes i system under en period.
Det går ju alltid att anklaga någon för att inte hålla sig till ämnet eller ens föra en diskussion framåt. Så det är inte särskilt intressant att höra varför mina inlägg tas bort. Intressantare är att höra VEM som har rätten att radera inlägg och HUR "regelverket" för detta ser ut... eller är det upp till varje moderators eget tyckande?
Det uppstår ju då lätt effekter där vissa människor har mindre cirklar att röra sig inom. Men den effekten kanske är önskvärd här på Linuxportalen?
 
Två konkreta exempel där inlägg jag gjort raderats är
1) en betraktelse av en fullmånsfest jag var delaktig i och där ris offrades på elden och en tysk indian stod för underhållningen.
2) kritik mot exton där jag skrev "kan man inte remastra en dist vid 20, så kan man det knappast vid 50" - en parafras på en kommentar han kände det angeläget att fälla i ett blogginlägg jag skrev och där han dessutom fällde yttranden om min eventuella förvirring.
 
Är det därför man köper grön gubbe här... för att bedömmas med mildare ögon eller för att kunna kräva att för ens ego misshagliga inlägg tas bort.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

jonasbjorks bild

Varje gång du skriver en kommentar/inlägg på LP finns en text i fet stil ovanför den ruta där du skriver inlägget, texten lyder:

Här kan du själv kommentera och diskutera inlägget. Du kan kritisera, utveckla och tillföra ny kunskap i ämnet. Sakliga, fyndiga och välskrivna kommentarer uppskattas av läsarna. Det för debatten framåt.

Tramsiga och illa skrivna kommentarer får motsatt effekt. Vi förbehåller oss rätten att radera inlägg som inte tillför debatten något nytt. Vi accepterar inte inlägg med rasistiskt innehåll eller nedsättande omdömen om kön, ras, religion eller homosexualitet. Inte heller svordomar, könsord eller ovårdat språkbruk tillåts. Angrepp på enskilda individer accepteras endast om de gäller personens yrkesroll. Även budskap med kommersiell innebörd kan raderas.

Tramsiga och illa skrivna kommentarer får motsatt effekt. Vi förbehåller oss rätten att radera inlägg som inte tillför debatten något nytt.

Jag tror att de exempel på inlägg du ger faller under det förbehållandet. Avseende vilka som har rätt att moderera inlägg hänvisar jag till mig själv. Jag vill verkligen inte att någon av de moderatorer på LP skall få utstå samma trakasserier och hot som jag själv fått leva med under LP's existerande. Har du klagomål på hur LP sköts får du kritisera det öppet på LP (vilket du skall se som en stor förmån, ingen rättighet - på hur många andra webbplatser får du göra det?) eller skicka mig ett mail, jag finns på jonas@jonasbjork.net .

--
In the dark you can't see shiny cars.
Jonas Björk - www.jonasbjork.net

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

jonasbjorks bild

Nu när jag läste igenom ditt inlägg igen inser jag att du egentligen inte hade någon fråga utan snarare enbart ville skicka en hel del kritik och skapa något skitsnack. Vilka som får moderera på LP har jag svarat på i mitt inlägg ovanför. Hur vi modererar på LP, vi klickar på "Ta bort" och vi gör det baserat på inläggets karaktär. Och nej, du kan inte köpa dig rättigheter genom att donera pengar och få en grön gubbe. Alla behandlas likadant på LP. Att ens komma med tanken att vi skulle göra annorlunda beskriver ju bara din egna bild av hur du vill att saker borde vara. Att du upplever att dina inläggs tas bort kan ju bero på att du själv har skrivit det och saknar det. Andras inlägg som modereras bort kanske du aldrig ens hinner se, vilket är tanken med modereringen - att medlemmarna skall slippa se trams.
.
För att göra det klart och tydligt för dig. Jag driver LP, jag är den ende som har rättigheter att komma åt PHP-koden och databasen. Jag är också den som enskilt bidragit mest med den ekonomiska finansieringen av LP. Varför tar andra moderatorer bort inlägg som jag skrivit? Ja, det har hänt och kommer troligen hända fler gånger. Så att man skulle kunna köpa sig friheten att publicera vilket skit som helst på LP stämmer inte.

--
In the dark you can't see shiny cars.
Jonas Björk - www.jonasbjork.net

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

marwals bild

Alltså vad är det här? Man ställer en fråga och blir bemött med en hord av anklagelser, både öppna och underförstådda. Någon som läser din spya kan ju också få för sig att JAG har ägnat mig åt hot och trakasserier.
Jag kan inte påstå att det känns betryggande att någon som är så notoriskt ökänd för sina känsloutbrott som du ska avgöra kvalitet i mina inlägg... men det är som du säger: det är du som bestämmer. Det är du som bestämmer att exton får kritisera mig när jag bloggar men jag inte får ifrågasätta honom med nästan exakt samma ordval. När han gör det bestämmer du att det finns substans, när jag gör det bestämmer du att det är trams och illa skrivet.
---

jonasbjorks bild

please, det inte bara jag som modererar och bestämmer.

--
In the dark you can't see shiny cars.
Jonas Björk - www.jonasbjork.net

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

Marcuss bild

Laughing out loud

kimjohanssons bild

Jag modererar också här på LP... Och skulle jag ha tagit bort några inlägg från dig så skulle inte Jonas kunna se det i efterhand, vad jag vet.

Och du kanske skulle ta det lugnt med påståenden om att vissa skulle vara ökända för sina känsloutbrott, inte för att detta skulle modereras bort, utan mer relaterat till sten och glashus.