Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Funktionalitet

Jag satt i fredags på mitt jobb som personlig assistent åt en person, och ville redigera det som skall bli min nya webbsajt. Det var ju bara det att alla HTML/PHP-filer låg på servern hemma, istället för på laptopen jag hade med mig.
.
Inga problem tyckte jag: jag drar hit allt med FTP, gör de ändringar jag vill och FTP-ar tillbaka allt i takt med att jag ändrar något.
.
Det visade sig att det fanns en mycket smidigare lösning: jag använde Konqueror som FTP-agent, högerklickade på filerna jag ville ändra (de som fanns på servern alltså) och valde "Öppna med..." och sedan angav jag KWrite. Sagt och gjort, jag fick upp ett antal KWrite-fönster, med en fil i varje. Sedan var det bara att redigera och spara som om de vore lokala filer! Helt underbart med sådan funktionalitet, tycker jag...
.
Den enda nackdelen jag sett hittils är mycket liten, knappt något att bry sig om: loggfilerna hinner bli väldigt långa efter en dags arbete på det här viset... Jag som brukar hålla ett öga på serverns loggar för att se så ingen obehörig kommer åt något fick en smärre chock av all den trafik jag själv genererat, det var hundratals rader. Om inte tusentalet!
.
Hur som helst, det lär bli mer av den saken på måndag igen, när jag fortsätter mitt vick som personlig assitent åt en person som klarar väldigt mycket själv Smile

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

dholms bild