Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Skapa livecd som en backup av sitt system!

Hittade en artikel där dom beskrev hur man gjorde en livecd för Mint/Ubuntu och där fanns kommandot "sudo remastersys backup" vilket fick mig att fundera lite.

Hur skulle det vara att göra så för sig själv? Är det något som är bra/funktionellt/rekommenderat? För mig som kör Debian så finns det ett projekt som är intressant. Där finns det guider och verktyg för att skapa en egen livecd. Första gången man installerar på datorn så sitter man ju en stund med installationen, sen med update och synaptics. Plus lite med hårdvarustöd osv.

Just nu har jag lite blandade känslor kring detta, men det kanske är ett bra sätt att spara tid. Men samtidigt så gör man ju sällan ominstallationer och om man gör det igen så har det kommit en ny version av Debian. Och då kan man lika gärna köra igenom processen igen?

Aja, nåt att fundera vidare på Smile

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

iveqys bild

har du kollat in slax med linux live scripts?

Kristians bild

Det finns ett kommando för att spara en listning av alla installerade paket (som man sedan kan dra in igen vid ominstallationen). Sparar man /etc och /home så är det mesta räddat Smile

----------------------------------
MÖLUG

---------------------------------------

 

swetuxs bild

Jo, men jag är inte ute efter en klassisk livecd, bara ett smidigare sätt om man behöver göra ominstallation. Skapa backup (livecd med installscript).

jonasbjorks bild
# dpkg --get-selections

och

dpkg --set-selections

?

--
Linux is not about class, color or races. What them talk about I dont really care. I don't give much about the things that I hear. I rise, I shine and I take my share. Moving with GNU and I have no fear.

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

jelhs bild