Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

meny mm

hejsan !
jag har 3 st funderingar.

1,
Hur får jag min meny att ligga på vänster sida om sidan, istället för på högersidan ? Jag använder ett tema som heter exas_b07_07

http://www.top-notch.se/e107_images/ovrigt/Varros/meny.jpg

2.
Sen har jag en fundering över min sök ruta.
Jag har försökt att ordna så att ramen går pararellt med ramen för övrigt, men får det inte att funka på nått sätt, har setat en timme med enbart detta och fippla och ändra bredder på den men den lägger sig inte rätt. Det handlar om #colleft1 och #colright1

#colleft1 {
background-image: url(images/left1.gif);
width: 20px;
height: 100%;
background-repeat: repeat-y;
}

#colright1 {
background-image: url(images/right1.gif);
width: 24px;
height: 100%;
background-repeat: repeat-y;
}

och så här ser det ut:
http://www.top-notch.se/e107_images/ovrigt/Varros/sok.jpg

3.
Hur ändrar jag bakgrundsfärg på det som jag markerat gult. Har verkligen gått igenom hela style.css filen men hittar inte det. är det där jag ändrar det ? Jag kanske har missat den i sånt fall.

http://www.top-notch.se/e107_images/ovrigt/Varros/bakgrund.jpg

Skulle uppskatta all hjälp jag kan få, nu har jag setat i flera veckor med sidan men det kommer bara upp massa problem jag inte kan lösa själv.
//Varro

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

polters bild

Det finns en kategori för e107 eller vad det nu heter. Smile

varros bild

...

sussinys bild

Hej Varro

Den som du har på bilden (det står välkommen Varro) det är login_menu och den ändrar du i menyadministrationen. Du väljer där vilken sida du vill ha den på.

Sökrutan ändrar du på i theme.php om du vill flytta på den. Om du inte hittar bakgrundsfärgen i style.css så finns det i theme.php.

hälsningar Sussi

Önskar alla ett Gott Nytt År

varros bild

vad menar du den ligger ju under e107 ?!

varros bild

Hej Sussie !
Tack för svar.

Tror du missuppfatta min första fråga, kolla på bilden. i samma tabell som sökrutan finns i, längst ut mot sidorna på både höger och vänster. Där får jag inte till ramen. Som du ser står dom inte pararellt med sidans övriga ram. Trots att det är grundinställningarna.

Problemet med menyerna att ändra där är att jag har 2 menu areas till höger om sidan, och 2 menu areas mitt i sidan. Jag vill ha den på vänster sida och det alternativet finns inte i mitt tema. Har googlat och letat i wiki om menu areas men hittar inte vart man kan lägga till en som ligger till vänster.

Sista svaret är bra, ska leta lite i theme.php med.

Gott nytt år på dig med hade bra !
//V

hoths bild

När du publicerade tråden så gjorde den inte det. Nu gör den det eftersom någon (annan än du) uppenbarligen har ändrat klassningen av artikeln.

 
----
Kom ihåg; 2007 blir det år då Linux slår igenom på allvar.

----
Linux växer snabbast!

sussinys bild

Hej Varro

Jag tycker också sånt är svårt. En del teman är enklare att ändra i. Man kan tex lägga till menyer som man vill, genom att kalla dom Menu=2, Menu=3 osv...men förmodligen kanske du måste göra en tabell och skriva in align=left.. Jag har för lite kunskap och sånt tar tid att lära sig. Jag har inte lyckats få tag i samma tema som du tyvärr.

men sökrutan borde du kunna ändra i theme.php och eller style.css, kan hända du måste i theme.php skriva till exakta positoner till sökrutan. antal px från sidkanten och från kanten ovanför genom att använda div-taggar.

Varför kan man inte lägga in kod för att visa hur kodsnutten ska se ut? Jag använder FF och har provat olika metoder för att lägga in kod här för att visa och bl.a prova att skriva inom kodtaggarna men jag får det inte att funka. Jag gör väl något fel eftersom det inte syns.

hälsningar Sussi