Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Textfilen sparas inte där jag vill att den ska sparas.

Hejsan. När jag vill spara min php-fil i min /var/www/Mina Projekt så sparas den i min hemkatalog. Jag vill inte att den ska göra det. För att en textfil ska sparas i min /var/www/Mina Projekt så måste jag gå in i mappen och högerklicka och välja skapa fil. Där kan jag skriva min php-kod. Men jag vill inte göra det hela tiden. Jag vill enbart kunna öppna kate sen skriva det jag ska göra och sen spara utan att den kommer någon annanstans. Finns det någon lösning?

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

marwals bild

Defaul är ofta att spara i hemkatalogen.
När du klickar Save kan du ju bläddra till den katalog du vill spara i och inte acceptera default-valet.
Ett annat sätt är att skapa en länk till ett bash-program som först flyttar till "/var/www/Mina Projekt" katalog och sedan öppnar kate. Den länken kan du lägga på skrivbordet eller i någon panel. Alla dokument du skapar från den länken sparas då i "/var/www/Mina Projekt".
---

bryans bild

Tack så jättemycket för svaret. Nu fungerar det. Tack!