Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

jb: Ubuntu och Citrix/Helsingborg Stad

Jag har tidigare skrivit om hur man får igång Citrix-klienten i openSUSE i wikin. Nu kör jag Ubuntu 7.10 på min laptop och behövde komma åt min e-mail på skolan där jag jobbar och det körde sig naturligtvis. Laddade hem linuxklienten från citrix.com och installerade den. Sen är det där konstiga certifikatet kommunen kör med.. Laddade ner det från länken i wikin.

Sen kom jag på att jag borde bygga paket av det här så det blir enklare för mina elever, som kommer åt sitt skrivbord på samma sätt, att använda Ubuntu (eller openSUSE) hemma Smile Sagt och gjort, två paket byggdes. Citrixklienten byggde jag med checkinstall, och certet fixade jag med en control-fil. Det spelar egentligen ingen roll hur de byggdes, saken är att de byggdes och nu går det enkelt att ladda ner två paket från http://static.jonasbjork.net/ubuntu/ och installera genom att skriva:

$ sudo dpkg -i paketnamn.deb

Nu skall jag ta en kopp kaffe och koda vidare..