Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

jb: apt-cacher för snabbare installation i nätverk

Med apt-cacher kan man snabba upp installationen av paket från internet genom att den lagrar alla nedladdade paket på en server. Första gången ett paket laddas ned kommer det ta en stund, eftersom det laddas ner från internet. Nästa som skall installera samma paket kommer få en betydligt mycket snabbare nedladdning, eftersom apt-cacher-servern redan har paketet i det lokala nätverket. apt-cacher är mycket lämpligt att använda om du har flera maskiner i ett lokalt nätverk som installerar paket från internet.

Jag skrev en kort guide för apt-cacher på http://wiki.imbumba.se/Apt-cacher .

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

fedors bild

Bravo! Funderade just här om dan om det fanns någon sådan funktion.
Kommer dock och dröja länge innan jag kommer sätta upp ett så stort ubuntu nätverk så jag blir tvungen att använda detta apt-cacher Sad