Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Mediacenter

Jag har fått i uppgift att installera någon version av Linux (troligen blir det openSuse 10,3) på en mediacenterdator.
Tanken är att man skall kunna logga in via tex SSH på datorn, och få den att spela upp film. Men, kruxet är att den skall spela upp film på det egna grafikkortet, inte på datorn man styr från.
.
De uppenbara frågorna är ju då: går det? Har någon här lyckats med det tidigare? Hur? Vilka problem förekom och hur löstes de?
.
Om nu openSuse 10,3 inte är den bästa disten för uppgiften, vilka är bättre?
.
Innan någon frågar om vilken hårdvara det sitter i mediadatorn kan jag berätta att jag vet att det inte är en 64-bitars processor, men inget mer. Jo föresten: den är kopplad till en bredbilds-TV, som filmerna är tänkta att synas på...

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

qufits bild

Håller på med en ide om ett webbinterface (byggt på PHP, MPlayer och kodmetod Ajax.) till ett mediacenter. Du kan ju kolla om det finns något du vill sno därifrån Smile

http://forum.mosp-tech.se/viewtopic.php?id=8
http://forum.mosp-tech.se/viewtopic.php?id=20

__________________________________
http://forum.mosp-tech.se
http://www.pingvin.info

larsemils bild

uffe_nordholms bild

Jag har nu kommit dithän att jag installerat openSuse 10,3 på mediadatorn, och kunnat ansluta till den med SSH. Jag har också installerat MPlayer så jag kan spela upp filmer.
.
Nu återstår dock ett litet problem: hur får jag mediadatorn att använda sitt egna grafikkort för att spela upp filmer när jag använder SSH för att styra den?
.
Edit: kan någon berätta lite mer om LinuxMCE som det tipsas om tidigare i tråden. Jag har läst (en del av) dokumentationen, men inte blivit klar på om det skulle lösa mitt problem eller inte.