Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Mitt ljud vill inte fungera!

Hejsan. En märklig sak har hänt. Mitt ljud vill inte fungera längre. Det fungerade förut, men sen när jag stängde av och på datorn så ville ljudet inte fungera någon mer. Jag har ingen aning om vad som kan vara fel. Det är inte fel på ljudkortet eller liknande eftersom att det går att spela upp ljud i Windows.

Kan man inte köra alsaconfig? Eller liknande?

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

polters bild

jag har precis haft problem med mitt ljud också..
Kör alsaconf. Om esd är på så stäng av det ("Programvarumixning" i Gnome's Ljud-meny under "Inställningar").
Och.. ja gör detta först. Smile

bryans bild

Tack för svaret. Men nu är det så att jag inte kan köra alsaconf eftersom att bash-kommandot inte finns. Det går inte heller när jag skriver alsaconfig.

Hur ska jag göra?

hoths bild

Min ljudmixer (Kmix) har en förskräckligt massa reglage att dra i. Hade också problem att jag blev av med ljudet trots att Amarok synligen spelade upp ljud. Det visade sig att man skulle dra i ett av de mindre uppenbara reglagen. Prova att dra i alla, även de mindre uppenbara.

 
----
Kom ihåg; 2007 blir det år då Linux slår igenom på allvar.

----
Linux växer snabbast!

bryans bild

Nu fattar jag absolut ingenting vad du menar. Vart ska jag dra? Vilket ska jag dra? Jag använder inte Amarok som spelare. Jag använder Rythmbox som spelare.

Ska man inte kunna köra någon typ av alsaconfig i terminalen?

hoths bild

Du har ingen högtalarikon i kontrollbaren längst ner? Om du väljer "Visa mixerfönster" (eller liknande) så får du se alla ljudreglagen. Nu har jag inte Ubuntu utan annan Linux, men det borde fungera på samma sätt.
Amarok är den mediaspelare jag använder och den tog jag bara som exempel på en ljudkälla.

 
----
Kom ihåg; 2007 blir det år då Linux slår igenom på allvar.

----
Linux växer snabbast!

bryans bild

Jag hittade felet. Det var en ruta som var ikryssad som INTE skulle vara ikryssad Smile. Det var med hjälp av din hjälp jag hittade den Smile. Tack!