Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

jl: allt flyter på

Tänkte jag skulle vara käck och hänga på trenden med att använda initialer i blogg-rubriker. JL står här för Johan Linde, för det är så jag heter. (Något logiskt, jag vet)

Det har gått ett tag sedan jag bloggade här på Linuxportalen. Men nu jävlar ska det bli av!

Mycket har flytit på som vanligt. Jag sitter och leker med datorn större delen av dagen, speciellt nu när jag är ledig från skolan över julen.

Har testat en del roliga program. Ett som verkligen sticker ut är Miro.
För er som inte vet vad Miro är så kan jag försöka förklara, men jag kommer inte göra den rättvisa.
Miro är en podcatcher för video, där det finns massor av flöden, i form av kanaler att välja mellan. Det finns väldigt mycket HD-material också. När man har valt en kanal så kan man göra lite inställningar, beroende på hur man vill att den ska uppdateras osv, sen är det bara att vänta några minuter så har du en hel hög video att kolla på. Det är inte bara skit heller, det finns förvånansvärt mycket sevärt material. Nu senast tittade jag på när nån nörd i programmeet "systm" plockade isär en iPhone mitt i kön vid premiären. Det var skitkul att höra alla "OH NO!" när han släppte den från brösthöjd och skärmen sprack.

Ett annat "program" jag har insett värdet av är Compiz Fusion. Jag visste iofs att det var till stor hjälp emellanåt men det är först de senaste veckorna som jag verkligen har börjat använda det större delen av tiden. Det är till exempel väldigt bra att kunna skriva lite anteckningar med en transparent gedit samtidigt som man kollar videos i Miro i bakgrunden. Känns lyxigt faktiskt Smile

Idag har jag insett att jag faktiskt inte kan nöja mig med Python och det är därför motivationen har legat i dvala. Istället insåg jag att Java faktiskt lockar mig väldigt mycket. Så jag ska försöka sätta mig in Java-tänket lite under julen.

Det var allt för mig för denna gång!

Om jag inte bloggar innan så vill jag passa på att önska alla på Linuxportalen en väldigt God Jul och ett Gott Nytt år!

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

elwiss bild

Java vär världens bästa - så är det bara. Har du koll på objektorientering i övrigt+ Annars är BlueJ rätt väg att gå. En IDE som är framtagen just för att lära ut java, den vidhängande boken är dessutom den bästa jag någonsin plöjt för att lära mig programmering.

Är man en kodräv allaredan så behövs dock inte BlueJ, men det vimlar av bra guider och tips på nätet. Sjäv råkade jag köpa ännu en javabok (måste snart bygga ett eget rum till mina databöcker) som jag tipsades om för den som vill bygga Desktopapplikationer Filthy Rich Clients.