Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Skärmupplösning

Jag ville ändra skärmupplösningen som av något skäl hade blivit 800x640 och gick som root och fixa i "hårdvara" en annan skärm inom Generic och bockade för 1200x Resultatet blev helt svart när jag hade loggat om och så kom det upp en ruta med tre färger och påpekande om att jag måste ändra skärmupplösningen. Hur kommer jag åt filen för detta? Kan nå Fedora-partitionen från t.ex. Ubuntu. Vilken fil ska jag in i?

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

hoths bild

Finns sax2 på ditt system? Den är utmärkt på att ändra grafikinställningarna. Annars får du väl peta manuellt i filen xorg.conf

 
----
Kom ihåg; 2007 blir det år då Linux slår igenom på allvar.

----
Linux växer snabbast!

darkiss bild

Nu var det här löst, men ifall någon annan skulle ha liknande problem, så har jag visst för mig att system-config-display ska starta x i felsäkert läge och så ska man kunna ändra inställningarna där om man inte vill in och peta i xorg.conf

amadeuss bild

Jag bytte från Generic (som märkligt nog var default) till HPskärm med aktuellt namn. Då funkade allt. Som sagt ibland är det enklaste det bästa!