Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

I'm back for more mayhem ;)

Då har man registrerat sig på Linuxportalen.se igen. Sa upp mitt konto för ett tag sen men det var mer för mig än för några åsikter kring Linuxportalen. Jag kände att jag fokuserade mer på att "gnälla" och annat skit (som en del andra här), än på att göra positiva saker. Så för min egen skull och för andras så valde jag att ignorera LP ett tag.
.
Ser man till vad jag gjort den senaste tiden så var det något jag behövde. Jag har enbart fokuserat på olika projekt och försökt göra verklighet av olika saker. En del är kvar att göra och jag har stora förhoppningar om detta.
.
Under julhelgen så har jag arbetat med två projekt (ett tredje är på gång). Dessa två projekt har jag döpt till ÖppenKällkod.se och FöretagsLinux.se. Skriver lite om dom båda längre ner i bloggen.
.
I dagsläget så är adresserna enbart vidarebefodrade till min egna domän, då jag inte har råd att skaffa fler konton i dagsläget. Detta gör att adressen ändras i adressfältet när man går till sidan. Jag hoppas att detta inte är några problem. Jag hoppas kunna fixa webbplats ganska snart.

ÖppenKällkod.se och FöretagsLinux.se skall inte ses som en konkurrent utan som en möjlighet. Jag vill med dessa projekt få fram mer samarbete mellan olika sidor i Sverige. Jag hoppas att det finns intresse från LP, Lugs m.fl. att inleda ett samarbete och se vad vi kan ta detta nånstans Smile
.
ÖppenKällkod.se
.
ÖppenKällkod.se är ett projekt jag startade då jag kände att det behövdes en "enkel och informativ" sida där man kan hänvisa nya användare. Det skall också vara en typ av tankesmedja och ett ställe där man kan starta mindre projekt osv. ÖppenKällkod.se riktar sig till privatpersoner i första hand.
.
Jag skall genom ÖppenKällkod.se försöka fixa trycksaker som man kan dela ut vid evenemang osv. Detta kan vara flygblad, etc.
.
Jag håller också på och kollar möjligheten att remastra PCLinuxOS samt gNewSense. Första steget nu är att skapa en lokal hemsida med information om disten samt lite småguider. Denna lokala hemsida är tänkt att vara startsida i existerande webbläsare samt finnas som ikon på skrivbordet.
.
Plus lite annat Wink
.
FöretagsLinux.se
.
Företagarnas motsvarighet till ÖppenKällkod.se. Dvs en sida med information som riktar sig mot företagare. Annars liknande arbete, innehåll osv.
.
Rätt webbadresser
.
Trots att jag skrivit webbadresserna tydligt i mina mail så verkar en del ha svårt att se hur dom fungerar. Jag använder svenska bokstäver i loggan men det finns inga i adresserna. Dessa är http://www.oppenkallkod.se och http://www.foretagslinux.se
.
Slarvigt mailutskick?!?!
.
Enligt en person så var jag riktigt slarvig med mitt mailutskick. Skriver lite om det på startsidan på ovanstående sidor. Jag vill passa på att be om ursäkt till dom som fått mailet om jag ställt till med några problem Wink
.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

dfss bild

Trevligt att du ville vara med oss igen. Öppenkällkod.se låter onekligen som ett intressant projekt. Lycka till med det!

hoths bild

Välkommen tillbaka! Båda två siterna har ett intressant upplägg.

 
----
Kom ihåg; 2007 blir det år då Linux slår igenom på allvar.

----
Linux växer snabbast!