Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

DebEX-Ubuntu 8.04 3DSpel LiveDVD :: Ny BIG-variant per 071229

Trots att jag tidigare sagt att jag "aldrig" ska göra någon speldistribution så är nu DebEX-Ubuntu 3DSpel LiveDVD på svenska klar för gratis hämtning på LINUX.EXTON.NET. Det är en remaster av Ubuntu Hardy Heron 8.04 (Alfa 2). Hardy Heron kommer att släppas i skarp version först i april 2008. Såvitt jag kunnat finna fungerar dock allt i huvudsak perfekt redan nu. Gnome 2.21.4 och kernel 2.6.24-2 används. Skivan innehåller fem 3D-spel (OpenArena, Neverball, Neverputt, Dreamchess och Brutal Chess), som kan spelas direkt från skivan av alla som har ett nyare NVIDIA-grafikkort. De som har ett kort av annat märke måste tyvärr installera systemet till hårddisk först. Disten är tänkt som ett "DEMO" och ett bevis för att större grafiktunga 3D-spel kan köras i Linux direkt från skiva. Ett av spelen heter alltså OpenArena. Det är ett slags "spring- och skjut-spel", som lär påminna om Quake III. OpenArena är sannolikt inte lika "bra"/roligt som de nyaste spelen för Windows, men...

Se en skärmdump av DebEX-Ubuntu 3DSpels skrivbord HÄR. Läs mera HÄR.

Utöver nämnda fem 3D-spel har jag installerat VLC mediaspelare, RealPlayer, AbiWord och alla w32codecs. AVI-filer spelas upp i Totem. (OpenOffice.org 2.3 har jag av utrymmesskäl avinstallerat). Alla installerade program är uppdaterade till senast tillgängliga version per 071226.

DebEX-Ubuntu 3DSpel hämtas alltså på LINUX.EXTON.NET. Där kan du också hämta 50 andra Linux live system. Alla utom tre är på svenska.

Tillägg 071229: Jag har gjort en ny version av DebEX-Ubuntu 8.04 3DSpel LiveDVD med tilläggsspelen Urban Terror och Warsow. Urban Terror liknar OpenArena, men har betydligt bättre grafik. Warsow är också ett "skjut- och spring"-spel. Dock av det mera orginella slaget. ISO-filen debex-ubuntu-3dspel-v2-OpenArena-UrbanTerror-Warsow-071228.iso är nu uppe i 1720 MB, varför jag lagt ut den på linuxtracker.org HÄR. Jag seedar nu. Tacksam för om så många som möjligt vill göra detsamma.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

polters bild

Just spel är väl en sån sak som vi behöver visa upp. Dock så har jag aldrig fastnar för OpenArena. Urban Terror eller Warsow är lite skarpare imo, men bra initiativ hur som helst.

sol77s bild

Tycker också det är ett bra initiativ. Tremulous ser intressant ut även det. http://tremulous.net/

mikaeljs bild

Vet inte vad du har för länkar men Linux Game Tome är en bra sida att tipsa om via favoriter i webbläsare eller via ikon på skrivbordet Smile
.
Jag har lite andra idéer också för hur man kan få igång folk med linux om du är intresserad av att diskutera detta? Wink
. ~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~

 

extons bild

sol77 och polter!

Jag hade lite svårt att välja ett "bra"/intressant spel, eftersom jag inte spelar något alls själv. Har heller aldrig gjort det. Jag fick den här idén om en spelskiva efter att ha läst ett inlägg här på Linuxportalen om 3D-spel i Linux. Jag testade först Tremulous. Jag tyckte dock att grafiken var bättre i OpenArena.

Jag har aldrig hört talas om vare sig Urban Terror eller Warsow, men ser nu att dessa spel kan installeras i Ubuntu.

LINUX.EXTON.NET

Lasps bild

Jag har lovat att skaffa 10 personer som kommer att köra Linux nästa år.
Jag brinner för att få folk att gå över.
Inom 2007 kommer jag att presentera varför jag kommer att jobba för detta.
Se denna tråd hur det kan gå!
http://www.webforum.nu/showthread.php?t=163825
Hoppas att ni väntar med spänning!

pcfixarens bild

tyvärr så är det inte så många som känner till dessa
jag har i dagarna installerat följande spel på min nya laptop med Ubuntu 7.10
doom3 demo
torcs
warzone2100
billard-GL
Supertux
trigger rallye
Alien arena
Armagetron Advanced
Space orbit
Chromium
critical mass
Tux Kart
Saurbraten
Cold war demo
Netpanzer
Open arena
tile racer 0.65
Vdrift
om det inte hade varit för att jag saknar en vanlig joystick så hade jag även lagt in flygspelen Flightgear och GL117

Tyvärr så finns inte något konfigurationsprogram för joystick som standard i Ubuntu så det kanske hade varit en ide att lägga in ett sådant och fixa så det fungerar om du nu gör en ubuntu baserad speldist
detta är ett område som fortfarande tyvärr är allt för krångligt speciellt för nya användare.
Ta en titt på denna länk så tror jag ni förstår vad jag menar
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=55173&
Man kan fråga sig varför inte canonical har lagt in stöd för detta från början, men det kommer väl förhoppningsvis så småningom.

Jag körde tidigare Xandros 3.0 och där var det bara att plugga in joysticken och gå till kontrollpanelen i KDE och konfigurera
jag vet inte hur det är med detta i andra distar som använder standard KDE men i ubuntu som ju använder Gnome måste man tydligen konfigurera detta själv

_____________________________________________________________________
Köp din Ubuntu-dator hos:

http://ggsdata.se , http://Ubox.se
http://compless.se, http://www.effbe.se
http://www.ferni.se

Ubuntuforum på svenska
www.ubuntu-se.org
svenska ub

_____________________________________________________________________ Köp din Ubuntu-dator hos: http://ggsdata.se , http://compless.se, http://www.effbe.se http://www.ferni.se

Ubuntuforum på svenska www.ubuntu-se.org

polters bild

Det är ingen stor grej med spelvalet. Många spel går att använda för att visa Linux möjligheter på området.

Anledningarna till att jag nämnde just de två (Urban Terror och Warsow) är följande:

Urban Terror är på många sätt likt Counterstrike. Dock större kartor att spela på.
Warsow är animerat med celshading och har ett väldigt speciellt utseende. Comic-utseende helt enkelt. Fruktansvärt snygga spel båda två dock.

sol77s bild

Jag kan inte direkt kalla mig själv för gamer, men det ser ut som du gjort bra val. Dessutom som Polter säger så spelar valen kanske inte så stor roll. Huvudsaken är att du visar upp att det finns bra 3D-spel till linux.

Jag hade gärna sett en smal och snygg dist med de främsta spelen, och inte bara 3D-spel då. Med smal menar jag bara sådana applikationer installerade som kan tänkas behövas för en gamer. Vill de ha fler kan de hämta dem via apt/Yast eller nått.

extons bild


polter!

Jag har nu testat Urban Terror och Warsow. (Båda är lätta att installera i Ubuntu). Urban Terror har (såvitt jag kan bedöma) något bättre grafik än OpenArena. Warsow har sämre grafik (tycker jag). Om jag hade testat Urban Terror "i förväg" hade jag nog ändå valt det före OpenArena också p g a att Urban Terror är lite mera "realistiskt".

LINUX.EXTON.NET

extons bild


polter!

Jag har gjort en ny version (071228) med tilläggsspelen Urban Terror och Warsow. ISO-filen är nu uppe i 1720 MB, varför jag lagt ut den på linuxtracker.org HÄR. Jag seedar nu. Tacksam för om du och andra vill ta över (så jag slipper ha datorn på dygnet runt).

LINUX.EXTON.NET

mikaeljs bild

Dags för lite onlinespel nu då med Urban Terror? Eller vad säger du Exton? Några timmar varje kväll kan ju inte skada Wink ~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~