Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

SCO borta från NASDAQ

Tiden har nu runnit ut för SCO som av två olika anledningar fått avlistningsbesked av NASDAQ-börsen. Idag går det inte längre att köpa eller sälja SCOX.

 
Läs mer på
http://linuxworld.idg.se/2.1014/1.138437

 
----
Kom ihåg; 2007 blir det år då Linux slår igenom på allvar.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

hoths bild

Så, på de sista dagarna av 2007 så kom det sedan länge efterlängtade beskedet, SCO är borta!

 
----
Kom ihåg; 2007 blir det år då Linux slår igenom på allvar.

----
Linux växer snabbast!

polters bild

Skönt att Novell körde ut dom jävlarna Smile

uffe_nordholms bild

Rätta mig gärna om jag har fel, men det här beslutet betyder inte att SCO har försvunnit som företag. Det betyder bara att man inte kan köpa dess aktier på börsen längre. Det i sin tur betyder att de som äger aktier i företaget får svårare att sälja dem, och för dem som vill köpa aktier i SCO blir det svårare.
.
På det hela tror jag nog att SCOs dagar är räknade, riktigt vad som var spiken i kistan vet jag inte, men ett bra tecken var när de ansökte om konkursskydd.

Lasps bild

Jag tror att detta är viktigt.
Många blev konfunderade är de första stämningarna kom.
Jag tror att detta har påverkat framtiden för Linux på ett mycket negativt sätt de senaste tre fyra åren.
Hoppas att framtiden ligger klar och öppen nu.

Eftersom hälften av världens advokater finns i USA är det oroande så fort någon bara säger sig äga ett patent eller rättighet.

Nu ser vi säkert en framtid för Linux !

polters bild

Har för mig att dom ansökte om konkurs för inte så länge sedan. Om det sedan var hela företaget eller en del, det vet jag inte. Har inte så stor koll på det där med företagande faktiskt.

hoths bild

Du kan ha rätt i det. Men att bli avnoterad från börsen för ett börsnoterad bolag är att komma bra nära "döden". Det underlättar i alla fall inte för bolagets rekonstruktion och eventuella överlevnad.
 

Spiken i kistan tror jag kom när de förlorade i rättegången och det fastställdes att de inte ägde UNIX. Strax därefter begärde de skydd för kreditorerna enligt "Chapter 11" i amerikansk lag. Kort uttryck (och ungeför rätt) innebär det en chans för bolaget att rekonstruera och organisera om verksamheten för att sedan kunna komma igång igen. Inte helt jämförbart med svensk konkurslagstiftning, men bra nära.

 
----
Kom ihåg; 2007 blir det år då Linux slår igenom på allvar.

----
Linux växer snabbast!

mindlights bild

Är inte övertygad om att en avnotering automatisk kommer av problem inom bolaget.
.
Om företaget har ägare med stora poster och inte har för avsikt att handla med aktierna på börsen kan man ta beslut om att avnoteras.
.
Det är en myt att ett hälsosamt och framgångsrikt bolag måste ha finansvalpar omkring sig som spekulerar med deras aktier.
Det finns många stabila familjeföretag som inte är i behov av att ta in kapital eller liknande... och därför klarar sig bra utanför börsen.
.
Andra exempel på att man avnoteras är när man förväntar sig bli uppköpta...

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...

hoths bild

Självklart kan man klara sig utanför börsen, det finns som du säger flera exempel på det. Ett av de större och framgångsrikare i Sverige är Stena med sin rederiverksamhet. Det händer också att bolag köps upp av en större ägare som sedan avnoterar det från börsen för att sedan vara ensam ägare till bolaget. Det är inget problem i sig. Men, det händer väldigt sällan att ett bolag vars aktier kraschar ner igenom golvet och som följd av det avnoteras från börsen är ett hälsosamt och framgångsrikt bolag. Nej, i dessa fall brukar en konkurs på riktigt ganska snart följa. Andra bolag passar sig säkert dessutom för att ha med sådana bolag att göra eftersom de inte vet om bolaget kan leva upp till sina åtaganden. Det påskyndar processen mot konkurs.

 
----
Kom ihåg; 2007 blir det år då Linux slår igenom på allvar.

----
Linux växer snabbast!

mindlights bild

Alltså, jag är inte ett dugg tveksam, och har inte varit det de senaste 2 åren, om att SCO sitter på expresståget mot konkurs.
Troligaste anledningen att handeln med aktien nu stoppats är att konkursen är nära.
(Någon mer än jag ser fram emots McBrides avslutningstal, när SCO slutat med dödsryckandet, om hur elak världen är och att alla som tjänar pengar på Linux är kommunister / onda / skurkar / fyll-i-vad-du-själv-tycker-passar Smile )
.
Men faktum är att det inte har varit någon större handel med SCOs aktier sen ledningsgrupp och advokater med anknytning till SCO köpte upp majoriteten av aktierna.
.
Alltså, anledningen till att ligga noterad är att aktien ska handlas med.
Om det inte handlas med aktien finns ingen större anledning att ligga på lista och vara noterad.

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...