Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

jb: Zend Studio och Ubuntu

Jag skulle fortsätta koda på ett större PHP-projekt jag hållt på med ett tag idag och kom på att jag inte hade installerat Zend Studio på laptopen sedan jag installerade Ubuntu på den. Installerade och allt var frid och fröjd, tills jag startade Zend Studio. Den gav mig bara ett tomt fönster..

Zend Studio

Detta var naturligtvis mycket irriterande och jag gav mig på att söka info med Google. Vilket ledde till att jag fick reda på att följande är lösningen:

AWT_TOOLKIT=MToolkit

Så efter att ha startat Zend Studio genom att skriva följande fungerade det som det skall:

AWT_TOOLKIT=MToolkit /opt/Zend/bin/ZDE

Lite irriterande att behöva skriva så varje gång jag vill starta det, så jag lade till AWT_Toolkit i min .bashrc som används för att ställa in miljövariabler vid inloggning i systemet. Öppnade .bashrc genom att skriva gedit /home/jonas/.bashrc. Jag skulle kunnat skriva gedit ~/.bashrc istället, eftersom att ~ är en förkortning av sökvägen till min hemkatalog. Nåväl, i filen lade jag till följande rad längst ned:

export AWT_TOOLKIT=MToolkit

Sedan skapade jag en startare på skrivbordet i GNOME genom att höger klicka på skrivbordet och välja Skapa startare... Jag skrev ZDE som namn på startaren och bläddrade mig fram till filen genom att klicka på bläddra. En startare i GNOME fungerar som en genväg på skrivbordet i Windows.

Allt är frid och fröjd, Zend Studio fungerar och jag kände bara för att skriva ned detta i min lilla blog om någon annan stackare råkar ut för samma sak.. Nu skall jag programmera PHP..

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

mindlights bild

Men fick du appen från Ubuntus repo?

Om så är fallet är ju repons version av appen trasig?
(grejen med Debian / Ubuntu är att alla appar i teorin ska fungera med varandra)

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...

mikaeljs bild

Nae... han har väl installerat den version han köpt från Zend. Zend Studio finns inte tillgängligt i Debians repo i alla fall. Har inte kunnat finna nåt demo där i alla fall Smile ~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~

 

jonasbjorks bild

Zend Studio handlade jag för länge sedan till Linux. Det är inte en "Ubuntu-app".

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .