Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Virtualisering för n00bs och en snart ganska stekt eldräv

I morse vaknade jag och var på ganska bra humör, till skillnad från kvällen innan då jag var nära på att låta min dator förenas med ens lägga. Jag hade ett par saker vid datorn att göra, och följande saker åstadkom jag:

 • Jag installerade ReactOS i Virtualbox
 • Jag insåg att Virtualbox är sjuhelvetes instabilt
 • Installerade något med Wine som sedan vägrade fungera, men jag lyckades i alla fall hitta var skiten hamnade... tog mig ett tag..
 • Virtualiseringen var rolig, tycker det är heljänkigt att sitta med en liten Windows-clon och leka. Synd bara att man bara kunde besöka en hemsida, eller spela MS-röj (med ett annat namn). Jag försökte installera Windows 98 sedan - men det gick åt fanders; gud vet varför.

  Virtualbox, hädan efter Låtsaslådan, var ett program med ett, för att vara engelska, ganska sött namn. Vad det också var var ett förbannat instabilt program. Jag startade om X flera gånger för att det hängde sig, och Låtsaslådans själv vet jag inte hur många gånger jag startade om. Ett är dock säkert: jag kan inte räkna antalet gånger på två händer. Men virtualisering är jättejänkigt - skall försöka göra det med Solaris någon dag. Mest för att namnet Solaris är så jävla vackert~.

  Wine var skitkul när jag fattade vad man skulle göra, det var ganska lätt. Bara att skriva in wine namnetpåprogrammet.exe och köra. Sedan att det spelet jag installerade inte fungerade är en annan sak.

  Just nu så hatar jag Firefox, hädan efter Eldräven, för det är så jävla elakt mot mig. Det (eller min router, eller Felia [men jag skyller det på Eldräven]) får för sig att inte visa vissa sidor, lite då och då, slumpmässigt. Lite sådär spontant så kommer det upp att sidan inte kan visas. Tack för den liksom.

  Flash och Eldräven verkar inte vara kompisar, vilket jag hade önskat att de vore. De har vägrat leka tillsammans sedan jag lyckades installera Skype. Jag vet inte riktigt vad jag skall göra där alltså. Nästan varenda jävla sida på Internet är infekterat med flashskit, och utan flash känner jag mig förbannat utestängd. Jag skyller det på: Eldräven och.. Adobe. Adobe.. Bläh! Och Macromedia. Macromedia gjorde flash - må fan ta dem.

  Jag har avinstallerat flash, och installerat det igen - via Yast. Jag har gjort det med terminalen. Jag har fått filerna och lagt dem i rätt mapp - den där pluginen skall ligga. Inget, inget alls, inte ett endaste dugg, har fungerat. Vad jag inte gjort är att installera 32-bitars Eldräv, eller testat någon öppnesåsvariant av flash. Vem vet? Det lär ju funka, liksom baraföratt.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

mikaeljs bild

Qemu är en riktigt bra miljö att köra virtuellt i Smile ~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~

 

polters bild

Jag å andra sidan tycker att Virtualbox är ruggigt stabilt. Jag har väldigt sällan problem med det, och då har jag ändå använt det väldigt mycket. Du startade om datorn efter att ha installerat det? Annars kan det bli problem för vboxdrv måste startas. Smile

hampies bild

Hehe ehm.. Nej. Har inte startat om datorn sedan i morse. Hade inte den blekaste aning om att man behövde göra det! Får se hur det fungerar i morgon. Men om det inte hängde sig varje gång jag ville åt inställningarna vorde det väldigt trevligt.

»On ne naît pas femme, on le deviant» - Simone de Beauvoir

polters bild

Du kanske kan göra en modprobe på grejen också.. jag vet faktiskt inte. Men det är lättast att starta om. Jag har inte ens fått igång Vbox utan en fungerade vboxrv, så det var rätt starkt jobbat. Smile

hampies bild

Testade att starta det i dag, och det hängde sig igen när jag försökte klicka på inställningarna för bestigning av CD/DVD.

Vad en modprobe är jag jog totalt ovetandes om ^^;, eller en vboxrv - får ta och googla när jag kommer hem igen sen~.

»On ne naît pas femme, on le deviant» - Simone de Beauvoir

polters bild

vboxdrv är kernel-modulen som krävs. Det kan vara så att du måste konfigurera om den, eller så är det helt enkelt så att det buggar med din dist.