Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Mystiskt när jag vill ansluta till mitt trådlösa nätverk

Hej!
Har installerat Ubuntu 7.10 på en gammal dator och dessutom satt in ett DWL-g510 nätverkskort!
Men jag har ett jobbigt problem:
Jag har tänkt att ha denna datorn som en liten server, (fast jag använder inte Ubuntu Server för det klabbade bara), så jag vill ju att den skall ansluta direkt till det trådlösa nätverket. Men när jag startar och loggar in så söker den efter det trådlösa nätverket. Sedan frågar den efter nätverksnyckeln, även om denna borde sparats i keyringen! Men trycker jag "cancel" och sedan trycker på nätverksikonen (Den vid klockan) och trycker i att den skall använda det trådlösa nätverket så söker den, hittar, loggar in och ansluter! :S
Men som sagt, vill ju att den skall lyckas "på första försöket".

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

p3rras bild

Om någon skulle få samma fel som jag så löste jag det genom att ta bort den befintliga nätverkshanteraren och installerade Wicd:

http://wicd.sourceforge.com

----------------
Ohne Fleiss, kein Preiss!

---------------- Ohne Fleiss, kein Preiss!

rolandfranss bild

Jag plockade också bort nätverkshanteraren och skrev istället in all info i interfaces-filen. Allt funkar, men inte så bra. Nätverket blir otroligt slött. Om jag däremot kör "sudo iwconfig wlan0 rate 54M" och startar om nätverket så blir det bra fart i fem minuter sedan är man nere på slöare än slött igen.
Inte direkt samma problem som du, men någon kanske kan ge något klokt svar till oss båda.

nope.. "sudo rm -rf" doesn't mean read manaul really fast...