Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Min CD-läsare/brännare/nåt löpte amok!

Tänka sig, det är under de mest sällsamma tillfällen som man upptäcker fel. I dag kom jag på, att när jag nu inte kan (läs orkar) fixa virtualiseringen av ReactOS (jag skall testa det, jag bara måste göra det), skulle jag installera det på den gamla, gamla, gamla burken som står i förådet. Den som kom med Windows 95 och kostade 14 000 kronor, den som har 4 gigabytars hårdisk. För att göra det så ämnade jag bränna den lilla ISO-fil jag jade att tillgå - och döm om min förväning när jag fick veta att jag minsann inte hade stoppat i någon CD-skiva.

Jag hade stoppat in en CD-skiva, jag tittade: den låg i CD-läsaren. »Jahopp», tänkte jag »Den kanske är dammig eller något», och bytte till en ny CD-skiva. Inte heller denna ville datorn erkänna existens för. Då kom jag ihåg att jag inte kunnat läsa mina säkerhetskopior med musik heller, och att jag tvungits sparka igång Vista för att få in musiken i bruken (samt att jag nu måste leta mig till Vista-partitionen för att spela den). Kunde inte komma på att min CD-spelare fungerat över huvud taget (nu gör jag det dock - har installerat en massa saker från openSUSE10.3-DVD-skivan).

Jag sprang och hämtade en musikskiva, för att testa om den gick att spela - men icke sade Nicke, den ville datorn heller inte veta av. Men CD-spelaren var inte klar med mig, inte ens i närheten av klar. Den har en sådan här »nu tycker jag du har låtit mig vara framme för länge så nu hoppar jag in igen av mig själv-funktion», den är inte alls kul, men ingen fara om man är snabb med skivorna. Just idag dock, bara för att djävlas, så kommer den lille spelar’n på att »Fan, jag kan hoppa in av mig själv, varför kan jag inte hoppa ut också?», och leker hoppa in hoppa ut-leken med mig i säg 45 minuter. Ännu ett äventyr i Linux, ännu ett äventyr.

I morgon är det nyårsafton, och då kommer en lista med saker som jag skall försöka åtgärda i Januari, som ett slags datornyårslöfte, eller vad man skall kalla det.

Tjo ^^~

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

polters bild

Jag har också varit med om att enheten stängs efter bara några sekunder.. En dag var jag på dåligt humör, och så skulle den göra mig ännu mer förbannad, och retades genom att försöka stänga precis när jag skulle lägga i en skiva. Men då fick jag nog, tog tag i skiten och drog. Den var inte riktigt densamma efter det tilltaget. Smile

hampies bild

Auwe, stackars CD-läsare! Men djävlades den kanske det var rätt åt den. Vågar inte riktigt använda fysiskt våld mot min, jag skriker lite åt den och så. Aktar mig för att ha sönder den.

»On ne naît pas femme, on le deviant» - Simone de Beauvoir