Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

av: GNOME raus

När jag först installerade Ubuntu 7.10 funkade Gnome bra. Men det har blivit slöare efter hand tills det i veckan nådde stadiet oanvändbart. Bort med skiten tänkte jag. Sagt och gjort, idag installerade jag Xfce4 istället. Underbart snabbt och lekande, som kvicksilver på skärmen.
 
Rent tekniskt är egentligen KDE och framför allt det underliggande grafikbiblioteket Qt bättre än Gnome och dess underliggande bibliotek Glib/Gtk. Men jag har hållt fast vid Gnome tack vare dess friare licens och utvecklingsmodell. Som tur är använder även Xfce4 Glib och Gtk som underliggande bibliotek, så jag ska nog kunna sova även inatt Smile
 
Som bonus ändrade GDM tema till blåa Xubuntu istället för den gamla bruna Ubuntu. Ovant, men trevligt. Brunt känns inte rätt, jag associerar det med en stark allsmäktig ledare, inte med demokrati. Fri mjukvara associerar jag däremot starkt med demokrati.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

jonasbjorks bild

Jag håller med dig om KDE och installerade Kubuntu 7.10 på min ena laptop ikväll. Det är riktigt fint, men lite ovant jämfört med GNOME. En sak som stör mig mycket är att jag får en krash i Konquerer hela tiden, nsplugin något som bråkar. Skall försöka se vad det kan vara. Qt är riktigt fint, tror jag skall börja koda i Qt igen.

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

jeffs bild

Nspluginviewer är ett litet program som anammar Netscape/mozilla-insticksmoduler och använder dem. I det här fallet är det med 99% säkerhet Flash som bråkar då det är det enda som nspluginviewer brukar hålla koll på. Senaste Flash fungerar dåligt med Konqi, sedan Adobe nödsläppte en säkerhetsfix för ett litet tag sedan. Fedora har någon hacklsöning i sina repos, vet inte hur det är med Kubuntu.
_______________________
Jeff - Din egen delivery service

------

JanPihlgrens bild

Jag håller med dig, Qt är fint. Java är "ofint" Wink och krångligt.
Framför allt är Qt Designer mer fullkomligt än NetBeans.

jonasbjorks bild

Aha, Flash. Men det fungerar ju bra(?) med Firefox. Bra är nog fel ord, eftersom Flash drar massor av CPU och väcker mina fläktar till liv..

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .