Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Farväl Netscape

Efter lanseringen 1994 och nu 13år senare är det slut, Netscape läggs ner. Vi som var med minns med förtjusning vilket lyft den var över föregångaren. Men nu har den marginaliserats och har vis senaste mätningen bara 0.6% andel. Dock lever dess ande vidare i Firefox. Firefox har dessto större marknadsandel, och liksom Netscape på sin tid, driver den den tekniska utvecklingen och etablerar ny standard hur en webbläsare skall uppföra sig och fungera.
 

Det är i alla fall tur att man inte är beroende av den där andra webbläsare, så mycket bekymer man slipper...

 
----
Linux växer snabbast!

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

elwiss bild

Vad skilde N-Scape ifrån Seamonkey? Är inte Seamonkey mer N-scape än FF?
(Jag har ingen aning, har inte kört Seamonkey)

polters bild

Jag testade faktiskt Navigator för inte så länge sedan. Visst den var väl ok, men också precis samma sak som Mozilla. De var i stort sett identiska. Tråkigt att de lägger ner nu, men jag förstår beslutet.

hoths bild

SeaMonkey och FF samt alla andra som delar Mozilla koden stammar från Netscape. Netscape när den kom var enbart en webbläsare, men den utvecklades sedan till att påminna om ex.vis Seamonkey.För övrigt så hette Netscapes föregångare just Mozilla.

 
----
Linux växer snabbast!

----
Linux växer snabbast!

kimjohanssons bild

Jag har hört något om att det Mozilla då stod för Mosaic Killer...
---------------------
Don't give up 'til it's over; don't quit if you can; the weight on your shoulders; Will make you a stronger man.

elwiss bild

Jo, jag minns med vilken glädje man blåste in mozilla 0.6 på sin Red hat. Man var inte glad så länge dock för den fetsmällde ganska frekvent Wink

pluns bild

Jo Mosaic var tider det.... 1994 Smile

http://sv.wikipedia.org/wiki/Mosaic

Man körde en skum Unix uppkoppling (kommer inte ihåg namnet på appen) och Slip.

Smile

hoths bild

Jo, den gamla goda fina instabiliteten var ju ett skäl till att man var så glad för den nya fina Netscape. Redan vid denna tid driftade jag en intranät-webbserver på företaget. Det började med en NCSA-server. hemskt mycket petande i primitiva ASCII-filer och bara ren HTML. men det bör ha varit någon gång här eller strax efteråt som jag bytte till Roxen Challenger webserver, http://www.roxen.se/ med sin RXML baserade kod. Det var ett lyft och denna server, version 1.3, är den som fortfarande driftar systemet, och gör så än idag.

 
----
Linux växer snabbast!

----
Linux växer snabbast!