Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Förskola i Malmö prova openoffice

Förskolan där jag jobbar har just fåt ny dator (med Vista tyvärr) och "behövde" där med ny ordbehandlare. I sedvalig Microsoftanda ingick MS office 2007 testversion, som förestndaren tyckte vi skulle införskaffa fullversionen av. Jag frågade henne om det fanns någon policy som band oss att köpa Office från Microsoft eller om vi redan hade betalat för mjukvaran. Det fanns inget sådant avtal, jag förslog att vi kanske skulle prova ett fritt alternativ och spara pengarna till något som kommer barnen bättre till nytta. Givetvis gillade hon idéen.

Nu ska bara de övriga också gilla OpenOffice Wink

//Fredrik

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

uffe_nordholms bild

Snyggt jobbat!
.
Om/när någon av dina kollegor tycker att de har svårt att arbeta med OOo eftersom den inte på pricken är identisk med MS Word, skall du fråga vilken bil de kör nu, och vilken bil de körde när de tog körkort. Om de två bilarna inte är på pricken identiska skall du påpeka för dem att de ju självklart inte kan köra den bil de har, med mindre än att de tagit körkort på precis den modellen! Antingen inser de att du drar en parallel till OOo/Word eller så kommer de att tro att du är knäpp....

iaidokas bild

Fin liknelse med bilen, den knycker vi!

 
Test.

Test.

uffe_nordholms bild

Jag har själv använt den ett flertal gånger för att förklara skillnaden mellan två program som gör samma sak men kommer från oliak tillverkare, och ofta funkar den. Det jag inte riktigt förstår är varför den behövs alls, det kan väl inte vara så att folk i allmänhet är rädda för att prova ett annat verktyg än de använt tidigare?

polters bild

Billiknelser passar ganska bra då man för kostnaden av Windows Vista + Office 2007 kan få en full fungerande begagnad bil. Smile

tux-svens bild

Många är rädda när dom inte känner igen sig på pricken. Datorer är någonting hemskt och nästan magiskt som kan få för sig att jäklas när som helst och som man inte förstår sig på alls och inte vill pilla på..
Därför är det tryggast att allt är PRECIS som det var förrut. (Jag har väl inga fördomar, eller?)
-
Jag tycker att det är helt rätt att försöka införa OO. Bra att du tog vara på den chansen. Det kanske öppnar ögonen på flera på den skolan.
Dessutom kan du ju alltid hävda att de även kommer att kunna skriva och tillgodogöra sig det nya svenska standardformatet för dokument, enligt min signatur...
---------------------------------------------------------------------------
ODF är den enda ISO-certifierade dokumentstandarden idag - Sprid ODF genom att konsekvent använda dig av ODF. Våga vägra MS-format!

---

Windows are for houses, Linux is for computers!