Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Problem med KMail

Jag använder KMail för att läsa min email, och har ställt in programet så att det pollar servern varje minut, och tankar hem all email, om det finns något.
.
Men ibland händer det att KMail frågar efter mitt lösenord varje gång den försöker ansluta till mailservern. Det blir ju lite irriterande i längden.
.
Jag har tidigare misstänkt att beteendet berodde på problem hos Telia (min ISP), men börjar undra om det verkligen är så. Anledningen till misstanken är att jag testade att logga in på Telias webmail-sida, och då inte fick veta annat än att emailservern inte kunde kontaktas, eller att det var fel i kontoinställningarna. Oavsett vilket så kunde jag inte komma åt de email som fanns där (jag skickade mig själv några email från Yahoo, och väntade några minuter innan jag loggade in på Telias webmail).
.
Jag undrar då om det är fel på KMail eller om det tyvärr är ett symptom på problem hos emailservern?
.
Jag kan lägga till att problemet alltid hittils försvunnit lika plötsligt som det dykt upp, men det kan ta timmar/dagar innan det försvinner.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

fredentofts bild

Mailklienter brukar göra så om de inte får något svar från servern, och eftersom även webmailen vid tillfälle hade problem att komma åt mailservern känns det inte riktigt som ett problem i din Kmail.
Det troligaste är att mailservern du loggar in mot är överbelastad och inte hinner svara innan Kmail tycker att det gått för lång tid (det kanske är för många som kollar varje minut ;/ )
 
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
Argumentera aldrig med idioter.
De drar bara ner dig till sin nivå och vinner på erfarenhet!

-
För övrigt anser jag att trådindenteringen måste lagas
-
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Marcuss bild

Har du telia kan det vara det kända problemet med deras mailserver för tillfället

hynt@plastfitta.nus bild

Är du uppkopplad med Telia men skickar e-post via en annan e-postleverantör ska du ange leverantörens server för inkommande e-post. För utgående e-post anger du: smtprelay1.telia.com

/mvh Gnorme

uffe_nordholms bild

Jag håller med om att det inte borde vara KMail som krånglar. Det känns bara så frustrerande, när jag kan låta KMail vara, över natten ofta, och det första som händer när den återigen får mitt lösenord så får den inget svar från servern.

uffe_nordholms bild

Tyvärr verkar det vara mycket problem med deras servrar, då detta har återkommit flera gånger det senaste året eller så. Ibland funkar det felfritt månader i streck, och så plötsligt går det någon vecka när det strular varje dag. Bara det faktum att jag hunnit bilda mig en teori om att felet ligger hos Telias servrar istälelt för KMail säger ju något om hur länge det hållit på.
.
Som en anekdot kan jag berätta att de som skapat Telias webbUI har inte riktigt tänkt till ordentligt. Jag loggar in där med samma ID och lösenord som KMail har, och jag kan således inte ändra någon 'teknisk inställning' i emailkontot. Lik förbannat har jag fått upp ett felmeddelande, beroende på inget/obegripligt svar från emailservrarna, där jag uppmanas kontrollera kontots inställningar!