Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Folkuniversitetet i Umeå erbjuder kurs i Openoffice

Folkuniversitetet i Umeå erbjuder kurs i Openoffice
jag såg en broshyr från folkuniversitetet här i umeå och på baksidan på denna stöd att de använder Openoffice till sin officekurs.
De verkar vara ensamma om det här uppe för jag gick in på folkuniversitetets hemsida och kollade runt lite och kunde bara hitta kurser i excel och windows på övriga ställen
men det är iallafall ett stort steg framåt för Openoffice och alla som kämpar för fria standarder och öppna mjukvaror att det nu börjar dyka upp sådana kurser om än i liten skala.
http://www.folkuniversitetet.se/templates/Page.aspx?id=21918

Min uppmaning till alla medlemmar på Linuxportalen:
Ring till folkuniversitetet och andra studieförbund på din ort och fråga efter kurser i linux, gimp och scribus men naturligtvis även openofice och firefox. rapportera sedan hit till portalen hur det gick.
Kanske kan vi sammanställa en lista på utbildninganordnare som erbjuder detta. Kanske kan vissa av oss även ställa upp med våra kunskaper kring dessa programvaror om det skulle bli aktuellt med kurser eller studiecirklar.

Bristen på bra kurser för en billig peng är en av de saker som fattas för att fri mjukvara ska slå igenom på allvar.
Detta kan vi ändra på.