Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Telias mobila bredband?

Jag försöker få syrran att fimpa Windows Vista till förmån för bättre alternativ. Är det nogon som vet hur man konfigurerar Telias Mobila bredband (usbanslutet) i OpenSuse (10.3)

//Fredrik

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

abergmans bild

Det ska räcka med att modprobe -r usb_storage och modprobe usbserial och sen ha ppp_generic och ppp_async i kerneln/modulerna och sen skapa pppd config.
sök huawei E220 på www.gentoo-wiki.com
-----------
www.abergman.se - Webtjänster för privatpersoner, småföretag och föreningar.

 

 

fredrikperssons bild

Fick inte rätt på det. Blev aldrig riktigt klok på vad som skulle stå var, lyckades bara komma så långt att jag fick veta att modemet inte svara.

----------------------------------------------------
Jag faller för grupptrycket....
MöLUG - Svenska OSS-bloggar
Fredrik Persson

 

//Fredrik Persson

andys bild

Du behöver lägga in piinkod + eventuellt apn manuellt.

fredrikperssons bild

Att något så enkelt ska vara så svårt.

När jag kör wvdial --config /etc/wvdial-huawei.conf får jag följande felmeddelande.

--> Modem initialized.
--> Sending: ATDT*99***1#
--> Waiting for carrier.
ATDT*99***1#
+CME ERROR: SIM PIN requried
--> Invalid dial command.
--> Disconnecting.

/etc/ppp/chat-E200-pin ser ut så här:

ABORT BUSY
ABORT ERROR
ABORT 'NO CARRIER'
REPORT CONNECT
TIMEOUT 10
"" "ATZ"
OK "AT-CPIN=1234"
OK AT+CGDCONT=1,,"online.telia.se"
OK "ATE1V1&D2&C1SO=0+IFC=2,2"
OK "AT+IPR=115200"
OK "ATE1"
TIMEOUT 60
"" "ATD*99***1#"
CONNECT \c

Där 1234 ersätts med den riktiga pinkoden, har jag skrivit något fel? Hur har ni andra fått det att fungera?

----------------------------------------------------
Jag faller för grupptrycket....
MöLUG - Svenska OSS-bloggar
Fredrik Persson

 

//Fredrik Persson

andys bild

är det *99# du har angivigt?.
Prova annars med det dvs enbart atdt*99#.

Prova kppp där fick jag det att fungera med en gång

fredrikperssons bild

kommit så långt men vad apn för telia? telia.se?

----------------------------------------------------
Jag faller för grupptrycket....
MöLUG - Svenska OSS-bloggar
Fredrik Persson

 

//Fredrik Persson

jonasbjorks bild

OK "AT-CPIN=1234" skall nog vara AT+CPIN=1234 Wink

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

jonasbjorks bild

online.telia.se , kika lite på deras supportsidor där alla inställningar finns angivna.

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

fredrikperssons bild

Tack Jonas, fast så är det i konfigfilen. Det vara bara jag som hade skrivit av fel när jag skrev frågan här. Jobbigt att sitta med två datorer var av den ena inte har någon tillgång till nätverk Sad

Problemet är fortfarande inte löst och syrran får leva med Windows Vista än en vecka :..(

----------------------------------------------------
Jag faller för grupptrycket....
MöLUG - Svenska OSS-bloggar
Fredrik Persson

 

//Fredrik Persson

fredrikperssons bild

Kppp tycks inte fungera som det ska, varje gång man ska koppla upp sig måste man radera och konfigurerar om allt. Jag testade windows metoden med att installera om mjukvaran, men det gör ingen skillnad.

----------------------------------------------------
Jag faller för grupptrycket....
MöLUG - Svenska OSS-bloggar
Fredrik Persson

 

//Fredrik Persson

fredrikperssons bild

Jippi, jag lyckades få det att fungera engång, men bara för root och när jag sedan loggade in som vanlig "dödlig" användare så slutade det att fungera. Tyvärr mins jag inte allt jag hade ändrat Sad
----------------------------------------------------
Jag faller för grupptrycket....
MöLUG - Svenska OSS-bloggar
Fredrik Persson

 

//Fredrik Persson