Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

jb: I morgon är idag igår

Jag sitter och skriver om linuxkärnan. I Eclipse, en utvecklingsmiljö som kanske var tänkt för Java-utveckling från början. Jag hittade TeXlipse som är en utökning till Eclipse som erbjuder hjälp med LaTeX-skrivning. Riktigt intressant, att kunna programmera i Java, C++, PHP och dessutom skriva dokument i LaTeX -- i en och samma miljö! Ja ja, jag vet att det går i många andra program också..

Den senaste veckan har jag suttit och sorterat filer. Det var dags att rensa upp bland backuperna. Jag förstår inte hur jag har kunnat samla på mig 20 olika kopior av ett och samma dokument i olika kataloger/cd-skivor. Det jag gör nu är att jag letar upp kopiorna och raderar dem och skickar in en i versionshanteringssystemet Subversion. Hoppas verkligen att detta kommer ge mig lite ordning på de dokument och källkod jag har samlat på mig under åren som gått. Jag har jobbat med utbildning och utveckling på heltid sedan år 2000, så det är en hel del..

Jag satt och funderade igår på vad jag vill lyckas med under år 2008. Mina nyårslöften är att sluta snusa (har varit snusfri sedan den 1 januari) och börja röra på mig mer (planerar fortfarande). Förutom detta har jag satt upp två mål för mig själv:

  • Jag skall bli bättre på att fixa design med LaTeX. Dokumenten jag skriver skall bli ännu snyggare!
  • Jag skall satsa på Java-programmeringen. Java är riktigt roligt och jag har börjat intressera mig för J2EE och J2ME.

Jag vet att en del tycker Java är skit och troligen tycker att jag slänger bort mitt liv. Så, låt mig göra det då? Jag har ju iaf roligt under tiden Wink

Jag fick veta att Kalle har släppt en ny version av Nesktop idag. En del uppdateringar och nya funktioner. Riktigt mysig applikation för att spara anteckningar på webben. Har du inte provat Nesktop än? Prova gärna, det är kostnadsfritt och registeringen går på under 30 sekunder.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Lasps bild

Hej Jonas
Varför en sådan negation i flera av dina inlägg?
Citat " Jag vet att en del tycker Java är skit och troligen tycker att jag slänger bort mitt liv. Så, låt mig göra det då? Jag har ju iaf roligt under tiden Wink " Slut citat.
Jag tycker att du har en positiv syn och inte behöver försvar dig mot alla som tänker och tycker olika.
Jag har nu hängt på LP ett antal veckor och jag tror mig se att det svänger mer åt det positiva numera.
Man behöver inte framhäva den disten som man själv kör, när man inte har en susning om andra. Eller klanka ner på språkval! Det viktiga är att man har något att säga och att andra förstår det. Det är en rättighet som gäller oss alla.
Jag är för en bättre värld där människor och datorer kan verka tillsammans. Kan vi utveckla dessa begrepp så är det mycket bra.
Så hoppas jag att du klarar av dina nyårslöften, jag har ju avgett mitt och sitter nu och filar på föredragning för i första hand ett trettiotal plus femtifemmor som det heter när man har passerat med tio plus.

Skapa trygghet och gör någon nyfiken,
introducera en Linux distribution.

mauths bild

"och börja röra på mig mer (planerar fortfarande)." Hur går det med din Ipod-Nikeskor grej, har du fått den att funka i Linux än?
Du kan väl inte motionera utan juste Linux-stöd?
Själv har jag, under dagen, pillat ihop träningsdagbok, testprogram och övningar till styrketräning under 2008, träning utan diagram är meningslöst.

-
"Den nyttigaste läxa livet lärt mig är att idioterna många gånger har rätt."
Winston Churchill

- "Den nyttigaste läxa livet lärt mig är att idioterna många gånger har rätt." Winston Churchill

jonasbjorks bild

Nike+ fungerar i Windows med iTunes och min plan är att försöka lista ut hur XML-filen på iPoden fungerar. Den uppdateras på iPoden och iTunes läser den vid synkning, så jag borde kunna läsa ut samma information som iTunes får fram. Sen är det nog att kunna tolka värdena som finns i filen också. Du har rätt, man måste föra bok på vad man tränar och hur man tränar annars kan man ju inte se resultaten! Smile

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

jonasbjorks bild

Jag berättar nog i inläggen att jag skiter i vad folk tycker om mina val. Folk har så mycket åsikter om allt möjligt. Väljer jag GNOME är det fel, väljer jag KDE är det fel. Det är ganska tröttsamt att höra att det man väljer är fel hela tiden..
.
Om du vill och behöver min hjälp med föreläsningarna för 55+ om Linux/Öppen källkod kan jag tänka mig att hjälpa till. Jag har själv varit inne på att försöka få kontakt med PRO och SeniorNet för att informera/undervisa våra äldre om Linux och öppen källkod. Jag har en stor respekt för den äldre generationen och tycker de blir illa behandlade. Vi pratar liksom om den generationen som byggde upp vårt land, vårt samhälle och vi står i stor skuld till dem! Vart Linux kommer in i det.. har jag faktiskt ingen aning om Wink Iaf, fråga om du behöver hjälp - har du tur har jag tid över för att hjälpa till också.

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

Lasps bild

Jag skulle vara mycket tacksam om jag fick bolla igenom utkastet för dig
Jag skall hålla denna dragning den 14 jan kl 13:00 och jag har ett par timmar på mig.
Men första gången gäller det att lägga fram idéer om hur vi går vidare och då kan vi gärna se Jonas Björk Live.
Men om du har tid för en lunch under veckan eller en Öl lite senare. så bestäm tid och plats. Jag kommer säger Lasp

Skapa trygghet och gör någon nyfiken,
introducera en Linux distribution.

Lasps bild

Här kommer en liten bit som jag hade med mig när jag drog det hela i dec -07.
Tankar om en ny utvecklingsform inom SeniorNet.
Ett antal föredrag med rubriken

Morgondagens teknik
kommer inte idag,
den var här igår!

Är det något bra? Vad vill du förstå?
För att kunna ta del av framtida teknik
måste man ha en aning om vad den kan göra för mig och mitt liv.

Jag är datorfixerad, tror och vet att den kan vara ett fantastiskt verktyg.

Fria programvaror Linux, Ubuntu (medmänsklighet) Open Office KDE Gnome
Firefox Tunderbird, Wiki.
Begreppet ubuntu betyder att dela med sig av det man har,
arbeta tillsammans och är därför oerhört viktigt i arbetet för jämställdhet.

Skapa trygghet och gör någon nyfiken,
introducera en Linux distribution.

polters bild

Om man inte gillar hur samhället ser ut då? Smile

(Vill poängtera att jag inte har något emot äldre människor)