Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

kp: Webapplikationen Nesktop nu i version 0.5!

Efter mycket slit känner jag att jag äntligen vågar släppa den nya versionen av Nesktop. (Screenshot) Den har länge legat dold i en undermapp på Nesktop.se och bara testats av mig.

Att ensam driva ett sådant projekt har varit - och är fortfarande - väldigt lärorikt. Eftersom jag hela tiden bygger på Nesktop med fler funktioner så gäller det att lägga in lagom mycket uppdateringar i varje release och inte jobba med en och samma version så pass länge att besökarna tröttnar. Det är också viktigt att inte heller uppdatera för lite, så man måste hitta en balans som är realistisk.


Nytt denna gång är bland annat möjligheten att infoga länkar, bilder och YouTube-klipp i sina klisterlappar.
Man kan nu också välja att göra sitt skrivbord publikt (men skrivskyddat), så att man själv och andra snabbt kan komma åt det utan att behöva logga in. Jag har också förbättrat användargränssnittet, så att Nesktop blir lättare att använda.


Ni som vill får gärna prova den nya versionen. Nesktop är fortfarande beta och fungerar därför bäst i Firefox. Kom gärna med kommentarer när ni testat!

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Lasps bild

Jag gick in när JB promotade och skapade konto.
Det fungerade
Tog lite tid innan bekräftelsemailen kom

Men när jag har lärt mig att spara så går det bra

Jag hade problem när jag hade klickat fram två rutor samtidigt.
Men det var säkert bara användarefel.

Hur gör man för att dela ut sidan då?

Skapa trygghet och gör någon nyfiken,
introducera en Linux distribution.

manstroms bild

Först och främst var det nära att jag inte ens testade på detta, jag kräver oftast screenshots på officiella hemsidan men tänkte "Äsch, dags att ge tillbaka något till någon, inte bara kräva" så därmed stresstestade jag den virtuella anteckningstavlan.
.
Precis som Lasp, det tog ett tag att förstå "Spara" Man ville liksom bara klicka på skrivbordsbakgrunden för att vara klar med lappen. Kanske går att få in i inställningar ("Spara lapp vid dubbelklick på skrivbord).
.
Sedan fann jag det något osmidigt att om man nu råkade skriva ett meddelande som var långt (vertikalt sätt) doldes det av lappkanten. Förstår att det inte är meningen att skriva en uppsats, men min lista på 7-8 saker fick inte plats... Det fanns ju möjlighet att öka fönstrets storlek iof *förvirrad* men hade helst sett en scrollist eller att fönstret automagiskt blev större.
.
Man kunde inte markera en mapp och klicka delete eller dylikt. Fick använda dubbelklick, klicka på släng samt få en popup (?) som undrade om man var säker på att man ville slänga den lappen.
.
Lycka till i fortsättningen!
.
Mvh
manstrom

kperssons bild

Kul att höra! Ja, jag ska försöka förstärka vilken lapp man redigerar! Man delar ut "skrivbordet" under "Skrivbordsinställningar" och där bockar man i "Skrivbordet är utdelat". Sen kan man klicka på länken nedan för att komma åt det och dela med sig av länken till andra.

Jag planerar att lösa detta snyggare i nästa version, både gränssnitts- och användarmässigt. Då blir adressen något i stil med http://nesktop.se/user/kalle@nesktop.se

Tack för att du tog dig tiden att prova Nesktop, kom gärna med fler synpunkter om du har några!

kperssons bild

Hej!
.
Screenshots, det ska jag tänka på! Förra versionen av Nesktop hade faktiskt en screencast på förstasidan, men eftersom att gränssnittet ändrades ganska radikalt i den nya versionen så passade den filmen inte längre.
.
Intressanta synpukter och gränssnitt och beteende, jag ville försöka få applikationen att bete sig så likt en skrivbordsapplikation som möjligt, därav de smått krångliga knapparna - men jag ska fundera på hur man kan lösa det smidigare. Att markera en lapp och trycka delete är ju ett riktigt smidigt sätt och borde vara något jag kan implementera snart.
.
Jag har också funderat på att ta bort "spara" och "stäng" och istället bara sätta en "avbryt", och då implementera något som du föreslog med att man bara klickar på skrivbordsytan för att stänga(och spara) lappen.
.
När du sitter i redigeringsläge i en lapp och skriver mer text än vad som får plats så ska den automatiskt lägga till en scrollist åt dig. Att sedan ha scrollister i lapparna när man inte redigerar håller jag nog inte riktigt med om, men jag ska fundera på det!
.
Tack för din feedback, jag är glad att du testade Nesktop!