Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

A Gnome in the Land of K

Jag kunde till slut inte hålla tillbaka nyfikenheten. Inbiten Gnome-användare som jag är tvivlade jag starkt på potentialen på denna idé, men.. jag gjorde det.

Jag installerade KDE!

Och.. Helt ärligt talat så trivs jag utmärkt. Jag lyckades få till ett schysst tema på KDE, med mycket djupa blå färger.
Det var ett tag sedan vi sågs senaste, jag och Fröken K, men visst, jag har saknat vissa av hennes mer tilltalande drag. Konqueror, Kontact, och det faktum att mycket hänger ihop på ett bra sätt.
Ett stort plus är också KControl. Ett program som samlar allting har verkligen sina fördelar.

En stor nackdel med KDE är arts, det förbannade ljudsystemet. Varje gång jag har använt KDE så har arts krånglat. Att man inte har slängt ut det skräpet för länge sedan är för mig ett stort mysterium.

Jag tror inte att jag kommer att slänga ut Gnome, för jag vet hur jag är. KDE duger fint ett tag, men sen kommer nyfikenheten tillbaka.. "man kanske skulle kika in i Gnome igen?"

Nåja.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

elwiss bild

Du låter ungefär som jag. Jag körde alltid KDE förr, i Mandrake6 och SusE 7x, 8x .. Utefter vägen där blev jag dock fotkille. Och jag är fortfarande fotkille. Gnome är snyggare, trevligare än en standard KDE desktop enligt mig, som mest ser plastig ut. Däremot har KDE flera funktioner och finesser som jag klart föredrar jämfört med GNOME.

Can't have it all.. suck

jeffs bild

Anledningen till att KDE inte slängt ut aRTs sen tidigare är att man iochmed version 3 tog ett beslut om att bygga sin nya plattform, KDE3, på den då bästa och mest välutvecklade ljudservern, aRTs. Sen, som i ett trollslag övergavs aRTs av typ alla utvecklare och där stod KDE-killarna med en plattform byggd och baserad på en standard som var väldigt invecklad och som nu ingen utvecklar. Ungefär samma sak som GNOME gör med Gstreamer nu.
Därav hittades Phonon på, som gör KDE oberoende av underliggande teknik för att hantera exempelvis ljudsystem.
_______________________
Jeff - Din egen delivery service

------

fsns bild

Gnome använde ju esd innan, som gjorde ungefär samma sak som artsd fast ännu sämre. Idag, om man nu behöver en ljudserver, så är det antagligen jackd som gäller. Hoppas jag.

 

KDE i sig behöver inte artsd om man har ett ordentligt ljudkort. Ett ordentligt ljudkort, exempelvis de flesta Soundblaster kort och definitivt alla som har en emu10k1-processor, klarar av att göra hårdvarumixning av ljud från flera källor. Mao. klarar man av att ha två program igång samtidigt som spelar ljud direkt mot ALSA eller OSS, så kan man glatt stänga av artsd. Artsd måste fortfarande vara installerat för att tillfredställa alla länkningar, antar jag.

polters bild

Vad menar du med gstreamer? Fluendo-gänget utvecklar väl en del just till gstreamer? Mediacenter-programvaran Elisa till exempel.

Lasps bild

Va härligt att Ni testar och smakar på av alla frukter som finns i trädgården av Fria program.
Jag önskar att fler tog sig tid,
och kommenterade så att utvecklingen går framåt.
Nu är det inte många dagar kvar till KDE4!
_____________________________________
Skapa trygghet och gör någon nyfiken,
introducera en Linux distribution.

polters bild

Nej, men som jag har hört från flera olika håll så är inte KDE tänkt att vara en potentiell ersättare till KDE 3.5.* innan 4.1 är släppt. Men kanske har jag fel. Jag hoppas jag har fel. Smile

Kristians bild

Jepp, enligt Aaron Seigon så är det främst "modiga typer" som bör prova sig på KDE 4.0, det lär ta ett tag innan det når förslagsvis Debian Stable.

linuxactionshow-intervju

----------------------------------
MÖLUG

---------------------------------------