Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

”There is a special place in hell”...

”There is a special place in hell”...

...och jag gissar att det är måndag där.
Första dagen på jobbet sen innan julledigheten: Försenad. Snorhalt på den snäva och tvära uppfarten från garaget, men jag kommer upp. Det tar mig tio minuter ute i kylan att hitta det förbaskade passerkortet så jag kan komma in på jobbet. Glömt lösenordet till datorn. Har glömt bälte till byxorna så de kasar ner hela tiden när jag ska resa mig. Skickar in tidrapporten en vecka för sent. Till och med häftapparaten motarbetar mig.
Visst är det 'nytt år med nya utmaningar' men det känns lik förbaskat som en vanlig måndag tycker jag.

Jaha, jobba var det man skulle göra här...
”Subversion” - vad var det nu det var? Versionshantering väl? Jonas Björk hade skrivit något om det, kollar upp det sen.
”SSH”? Varför vill den här killen köra ssh? Och VART sa han, är han inte riktigt klok??? Vill han att jag ska godkänna det??
Och så var det Eclipse igen..... Här har jag i två månaders tid försökt att slingra mig men nog 17 så hamnar det i min mailbox till slut i alla fall. ”Eclipse Public License”, vem vet nåt om det då. Juristerna kanske... Eller!? Varför inte vår egen avdelning – unix/linuxarna förstås!!! De kan ju allt möjligt konstigt – och även detta! Man slutar aldrig förvåna sig.

Men vad har tagit åt folk över julhelgen?! Nu har de haft ledigt för länge så att de har hunnit tänka. Vi använder ju Microsoftprodukter till klienterna i största möjliga utsträckning, men det tycks som om man försöker smyga in en del open source-grejer även hos oss. Men så är vi ju faktiskt några stycken på avdelningen som har sett ljuset och kan godkänna det också...

”There is a special place in hell”...
...”For women who don't help each other.” (Madeleine Albright)
Av de 6 ”IT-tekniker” som jag jobbar närmast med så är 5 st av oss kvinnor. Ovanlig fördelning, eller hur. Många av mina manliga kollegor har noterat att det går snabbare att få saker gjorda nu när så många är kvinnor. En av mina kollegor hade en väldigt sexistisk teori till det fenomenet: våra manliga kollegor anstränger sig mer för att de tycker helt enkelt att det är roligare att samarbeta med trevliga och snygga kvinnor så då får vi igenom beslut/hjälp snabbare. Även om jag själv inte hör till den snyggare kategorin så är jag himla trevlig i alla fall så det är kanske inte en helt orimlig teori. Wink
En sannolikare teori hade kunnat vara att vi helt enkelt är rackarns effektiva men det örat ville de inte höra på...

Min chef är en kvinna. Med den osedvanliga egenheten att plocka med sig duktiga _kvinnor_ också till sin avdelning. Avdelningen som jag är på är det enda stället som jag har jobbat på där jag inte har upplevt prestige och territorietänkande. Jag är stolt över att jobba med varenda en av mina kollegor och det ju inte alltid man upplever sån lyx. Jag vill gärna tro att det beror en del på att vi har en ganska jämn könsfördelning på avdelningen (om man tittar på helheten) förutom kompetenta medarbetare.

Och det var dagens fundering om helvetet.

Nu är det dax att sova så att jag kan hantera de uppfriskande ”tokfransarnas” nya ideer i morgon. Smile

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

extons bild

Bra skrivet! Närmast skönlitterärt. Tycker jag.


Slackware is nice, yeah. It's the perfect distro for the elitists who are too lazy to install Gentoo, but too proud to run a "Please Click Next" distro

LINUX.EXTON.NET