Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

PC-BSD

Börjar bli mer och mer imponerad av PC-BSD, jag funderar starkt på att testa det. PBI-formatet verkar vara trevligt (om det fungerar så bra som det lovar). Har velat köra något BSD och har kört FreeBSD förut för länge sedan, PC-BSD verkar vara ett bra alternativ på en desktop (kör openSUSE just nu som jag är rätt nöjd med, men det är något litet som jag inte vet riktigt vad det är, men det är något jag irriterar mig på i systemet). Är tyvärr (?) bortrest så kan inte testa PC-BSD förrän jag kommer hem, men har skaffat en extern 500gb-hdd så kan flyga och flänga mellan OS utan att förlora någon data.

Skriver väl ett par rader om någon vecka när jag har kommit in i PC-BSD och lekt runt med det, om det inte händer något katastrofalt under tiden.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

mikaeljs bild

PBI fungerar relativt bra, dock är det utrymmeskrävande. Det finns inga gemensamma libs utan varje program får egna libs etc. Dom beroenden som finns för ett specifikt program bakas in med programmet i denna pbi-fil. Installerar du flera program som kräver en viss fil så delar dom inte på denna utan dom får en egen version. ~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~

 

tobiers bild

Okej, det var ju lite synd, men utrymme är inget problem för mig, har en halv terrabyte så på hårddisken så. Den stora fördelen med formaten som jag tycker är lättheten att installera för forna Windowsanvändare, vilket gör det lätt(are) för folk att emigrera.

Kristians bild

Det känns lite som ifall varje pendlare skulle åka i var sitt tåg ...

----------------------------------
MÖLUG

---------------------------------------

 

mikaeljs bild

Desktop BSD finns också som alternativ om man vill ha "enklare" BSD... ~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~

 

mikaeljs bild

Eget tåg... det vore nåt... ~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~

 

tobiers bild

Ports är såklart med så man är inte låst till PBI Smile