Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

jb: Jonas tankar den 8 januari 2008

Nu är jag trött. Trött på vad då? Jag är trött.. så där så att jag vill sova. Fast jag kan inte. Dels är det inte nördigt nog att gå och sova före klockan 02.00 och dels sitter jag och pysslar lite med 1) elevärenden och 2) testar FreeBSD och CentOS..

Idag var min första dag med elever i skolan efter lovet. Två klasser. Eller det skulle varit två klasser. Första lektionen kom knappt hälften av eleverna. De som kom fick sig en rejäl genomgång om fördelar och nackdelar med Linux och hur fördelar kan bli nackdelar i en värld där människor inte kan välja själva. Det var rätt ok ändå. Skönt att tala ut om de funderingar jag suttit med under lovet.

Efter lektionen satt jag och Staffan och fikade. och fikade. och fikade. och fikade lite till. Patrik brukar fråga oss vad vi gör om dagarna, "vi fikar". Behöver man göra något annat? Just ja, vi har elever att ta hand om. 11.50 öppnade jag dörren för min klass TE3C. Mina lärjungar, mina fans, mina .. Jag undrar om de verkligen känner så för mig. Jag tror nog att de tycker jag är en riktig pain-in-the-ass ibland. Första lektionen med klassen för terminen, vi hade Operativsystem och vi pratade mycket om StudentOS och HumanOS idag. Sista terminen för dem. Nu gäller det, för snart skall det firas Smile Alltså, de firar -- inte jag. Jag kommer gråta mig till sömns när de tar studenten och vi skiljs från varandra :/

Jag har fått mitt nya schema (vårschemat) idag. Fantastiskt hur de kan pressa in så många lektioner på så lite tid. Nytt för våren är att jag skall undervisa i Programmering A (Java). I övrigt är det samma ämnen som jag haft innan. Det blir nog spännande. Länge sedan jag undervisade i programmering. 2006 undervisade jag i C++ för en teknikklass. Sen har det varit nätverk/operativsystem och datorer..

Nåväl, dags att konfigurera tomcat-servern på CentOS nu innan jag skall banka huvudet i kudden och sova 2-3 timmar. Ses omkring!

System.exit(Innocent

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

polters bild

Usch för att gå i en klass där över hälften struntar i att dyka upp. Men skäms alltid lite som elev när man ser hur besviken läraren blir.

oscarss bild

"Jag har fått mitt nya schema (vårschemat) idag. Fantastiskt hur de kan pressa in så många lektioner på så lite tid."

Pain in the ass var det ja Tongue

Marcuss bild

äh. så bra som lärare är han inte. han borde vara glad att äns hälften dök upp. på min tid dök de flesta upp men ingen gjorde vad de skulle. Några spelad tibia, andra liero/soldat osv.

those were the times!