Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Virtualbox och nätverk

Har installerat Virtualbox på min Debianburk så att jag kan ha en utvecklingserver (även den Debian). Mitt problem nu är att jag inte kan nå servern om jag skriver in ipadressen i FF.

Servern har kontakt med nätet då jag har kunnat installera via apt och apache2 är igång. Är det något annat man måste göra för att kunna nå servern?

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

polters bild

Prova installera guest-additions. Du kan montera den iso-filen genom att klicka på "Installera Guest Additions" under enheter i fönsterlisten till din virtuella maskin. På denna iso-fil finns installeringsscript. Värt ett försök kanske?