Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Geubuntu - bryggan mellan Enlightenment och Gnome

Geubuntu är en ny distribution baserad på Ubuntu men som använder E17 som skrivbordsmiljö i kombination med vissa av gnomes verktyg (där E17 ännu saknar motsvarigheter). Den hävdas vara snabb samtidigt som den är grafiskt tilltalande med animerade 3d-effekter som skuggor och bevels utan att för den skull kräva ett 3d-grafikkort.

http://geubuntu.intilinux.com/Home.html

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

polters bild

Jag installerade Geubuntu-paketen från deras repos, och jag kom till att fråga mig vad poängen med denna dist är? Några teman till elbuntu-projektet hade funkat lika bra. Vi har redan så många distar att det knappast är lönt att skapa sådana dussindistributioner. Dock gillade jag utseendet på deras teman, men man kommer inte ifrån att gtk-applikationer i etk-miljö ser rätt illa ut.

misiu_mps bild

Enlightment är en under-utveckling-sen-länge-och-rätt-så-avstannat, snabb, användarvänlig och snygg skrivbordsmiljö.

Poängen med projektet är att vara snygg, med grafiska effekter (animationer, transparens, skuggor) och snabb samtidigt. Och det är den också. Det gör det möjligt att ha ett snyggt skrivbord på en lite äldre dator. Eller ett snyggt skrivbord på en ny dator utan det märks på processorn.

Utvecklingen har gått långt nog att vara användbart (och stabilt) men det är ingen färdig produkt, då en del av funktionaliteten saknas. Därför finns det folk som mixade enlightment med vissa verktyg från gnome för att få ett komplett miljö.

Testa själv: installera enlightment med ditt paketprogram och välj enlightment nästa gång du loggar in.

emwiks bild

Vad har det att göra med Polters påpekande om att det redan finns en Ubuntu-fork för Enlightment?

Jag säger inte att ditt inlägg är dåligt, för det innehåller mycket bra information för den ovetande, men det är inte ett svar på frågan.

misiu_mps bild

Ah, jag insåg inte vad elbuntu var en distro. I så fall så är det rätt att undra varför det gjorts en till sådan. Kanske fanns det en tvist om vilka paket som ska ingå i systemet?

Kristians bild

Gutsy har kanske bara E16-paket?

----------------------------------
MÖLUG

---------------------------------------