Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

The Beginning

Jodå. Nu är Ubuntu 7.10 Gutsy installerat och klart. Har fixat in ATIs drivisar (som gav mig diverse stora och tidskrävande problem), Wine (som gav mig avsevärt färre problem) och fått World of Warcraft att flyta som frigolit i kvicksilver (Efter några timmars tweaking). Jag har inte kört linux på några år, men det verkar inte vara så mycket grundläggande som har förändrats. Det mesta sköts halvtaskigt av halvtaskiga scripts och om man vill få nånting vettigt gjort sköter man det mesta genom första bästa terminal. I like it =)
Detta var första steget mot en nästan total konvertering till Linux (tyvärr måste jag spara min windowspartition för att kunna provspela alla nya spel). Jag har sedan dess kickat igång diverse program (xmms, azureus, evolution, ardour, gimp osv osv) utan några nämnvärda problem. Det enda jag verkar ha kvar att fixa är att kicka igång internetbanken. Dum som jag är har jag en bank som kräver ett litet klientprogram för att kunna logga in mig och detta finns såklart inte till linux och jag vill inte köra allt genom wine. Bästa lösningen på detta: Byta bank. Ordnas framöver.
Allt detta fixat medan jag jobbat nattskift. Säger nog mer om mitt jobb än om min förmåga att knacka igång saker (mest med tanke på att jag gjorde en komplett ominstallation för at fglrx fuckade och vägrade tas ur bruk)
Den slutsats jag kan dra från de senaste dagarnas tweaking är att det är lättast för gemene man att köra linux (vilken distribution som helst om man tror på forumen) om man kör på ett Nvidiakort och inte ett ATI. Anledningen till detta är några kompletta idioter på ATI som vill hålla sourcen stängd på delar av sina drivrutiner. Enda anledningen att jag inte rev ut radeonkortet o satte in ett geforce är att jag sitter på en laptop och har lite svårt att byta.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

polters bild

Om du inte redan har använt det, så kan jag rekommendera att du använder Wine-Doors för att installera sådant som World of Warcraft, Steam, och Half Life 2 osv.
Det automatiserar i stort sett hela processen.
Vad menar du med att fglrx krånglade och inte ville tas ur bruk?