Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

fedora 8 instalation

jag ahr instalerad fedora 8 och har ett jääte stort problem!
Det finns en använder till ner jag försöker uppdatera eller vill lägga till nån probram!
Då stå det att det är redan på gång!

Hur ska jag lössa det?

mvh Christian

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

bosse.ss bild

Antar att det kan vara yum updates som är igång,om du kör Kde så gå in på K-menyn system>tjänster och bocka av den i listan,hur det ser ut i Gnome vetefasen,men det är nog nåt liknande.

Lycka till

polters bild

Hur menar du nu?
Om jag tolkar dig rätt så är det så att det redan finns en process som använder yum som hindrar dig från att installera och uppgradera. Detta har jag också varit med om.
Döda processen helt enkelt.
Detta kan ju göras genom att använda kill, pkill, eller killall, alternativt "skill u användare".. eller var det "-u".. ah nåja. Du har manualsidorna att läsa. Smile

tysken1975s bild

jag har skrivit in i terminalen yum upgrade och nu kör han och det lössa sig kankse efter det!?jag kör gnome det är enklast tycker jag

Mch christian

distens bild

Detta är helt normalt. yum kollar ibland om det finns nya uppdateringar och då låser den programmet. Vänta en liten stund tills den är klar. Oftast händer detta när man precis har startat datorn.
----------
Play Ogg